What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A varázslótanonc - The Sorcerer's Apprentice (2010)

2010.08.25. 00:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Most egyből másoljam be ide a Prince Of Persia kritikáját, vagy írjam át egy kicsit?

Varázslók márpedig léteznek. Mint Alfred Molina és Nicolas Cage. Ők már pár évszázada vívják a kis harcukat, persze a végén mindig Cage jön ki jól. De harc közben ő keres is ám valamit: az ősvarázsló Merlin leszármazottját. Aki nem más, mint egy kamasz kölyök New York-ban, aki Jay Baruchel. A srác persze idegenkedik a dologtól, ő inkább csajozna, de Cage bácsi hajthatatlan, hiszen tudja ő, hogy valami iszonyat nagy veszély közeleg, aminek csak a kiképzett srác állhat az útjába. Vagy mi.

"Nem ezek azok a droidok, akiket keresnek"

Jó, a Varázslótanonc jobb film a Persia-nál, ezt gyorsan leszögezem. Bár nem sokkal. De ez is pont olyan: jópofa, humoros, kalandos, kicsit izgi, és úgy elvan vele az ember. Csak tárgyalt filmünk mindenben egy ponttal erősebb májusi elődjénél (nem véletlen vetem össze őket, hisz "testvérek" - mindkettő Disney és Brucheimer gyermek). Ami a legerősebb különbség, az a főszereplő páros, ami hál' istennek itt nagyon jól működik: Cage és Baruchel önmagukban is megállják a helyüket, együtt meg majdnemhogy robbantanak. Ami nagyon fájó pont, az a felvezetés - ez tuti részben a szinkronnak köszönhető, de önmagában is az első egy olyan jelenet, hogy jujjjj. Meg is ijedtem, hogy úristen, ez végig ilyen szar lesz, de nem. A film magához tér ezután, és tartja a közepesen jó szintet. Egyébként a kezdésen kívül másba nem érdemes belekötni, mind az effektek mind a törtnét terén jóféle anyaggal állunk szemben, ami végülis teljesíti a küldetését: szórakoztat. A szórakozás-receptet viszont nem titkoltan másoktól lesi el (van itt minden Indy-től kezdve Miki egérig), a nagykönyvben leírtak szerint váltogatja az összetevőket, de ez kit izgat, ha a végeredmény végül is tök jó.

Egyébként, tisztelt fizika tanárok! Az unalmas és ezer éves videofelvételek helyett szerintem inkább ezt vetítsék a padon alvó kölyköknek. Ugyanis a Varázslótanonc igencsak előkelő helyen kezeli a fizikát, sőt: magát a varázslást is a (méltán utált) tantárgy gyökereihez vezeti vissza. Bevallom, még én is, aki mindig is utáltam ezt (a kémiával és matekkal együtt) kedvet kaptam egy kis utanájáráshoz, sőt, arra is gondoltam, hogy milyen jópofa is ez az egész fizikázósdi. Sőt, itt megemlítem azt is, hogy a film eléggé eredeti és vállalható magyarázatokat ad saját maga világára, ami mindenképpen dícséretes. Ráadásul megint bebizonyosodik, hogy a Mercik a legjobb járgányok.

Szóval ez van, jó volt a film. Nem is írok erről többet, kellemes csalódás volt, jó kis kikapcsolódás. Sokkal rosszabbra számítottam, de kaptam cserébe egy néhol még ötletesnek is mondható múvit. Egyefene, kap egy 7/10-et. Nyugodtan menj el rá.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=v2uV0_1C4UM

Címkék: kritika fantasy nicolas cage 7/10 adventure the sorcerers apprentice jay baruchel

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr692244424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása