What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Machete (2010)

2010.11.29. 12:37 | Adam Van Helsing | 2 komment

Machete fucked up.

Machete, a mexicói keményfiú jól megjárja: Steven Segal kinyírja az egész családját. Három évvel később Machete már illegális bevándorlóként segít az illegális bevándorló főnöknek, Michelle Rodrigueznek, miközben Jessica Alba, a zsaru titkon figyeli őt. Aztán Machete-t felkeresi egy tag, és azt mondja neki, hogy nyírja ki az illegális bevándorlókat írtó szenátort, Robert De Nirót. Machete elvállalja, de rendesen csőbe húzzák, és menekülni kényszerül. Aztán Machete visszavág, és megöl mindenkit.

"Machete don't text"

Ha a film annyi lenne, mint leírtam, és az utolsó mondat atomra ki lenne találva, akkor az nagyon jó lenne - de sajna nem így van. Az a helyzet, hogy nem akartam hinni a szememnek, de ami tény, az tény. A Machete halál unalmas. Tudom, ezt nehéz elhinni, de így van. Annyit talán érdemes tudni a háttérről, hogy mikor a Rodriguez-Tarantino páros három éve elkészítette a Grindhouse-t (Planet Terror és Death Proof), akkor a feeling kedvéért gyártattak néhány trash ál-előzetest a legnagyobb marhaságokból, és ezek egyike volt a Machete. Rodriguez most úgy gondolta, hogy a teljesen rendben levő és nagyon király két percet több mint másfél órává növeli. Ez még nem lenne akkora baj, hiszen egy mexican massacre mindig jöhet Robert-től, szeretjük az ő trash-munkásságát. A baj az, hogy valami komoly sztorit akartak mögé. Túl sokat dumálnak a filmben, és saját műfajához képest túl bonyolult az egész ezzel az illegális bevándorlós, lázadós mifenével. Én a felénél már nem is követtem, hogy most mi van - egyáltalán nem érdekelt. Vártam a vérengzést, az agyatlan mészárlást, ami néha fel-fel csillan, de aztán semmi se lesz belőle. Nagy kár ezért a filmért, mert 80-90%-a volt arra, hogy istenkirály lesz, de nagyon messze van tőle. Unalmas és vontatott. A világon semmire se jó. Az egyetlen abszolút pozitívuma Jessica Alba. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam.

Machete addig járt jól, amíg ál-előzetesként létezett. Nem mintha az ötlet nem bírna el egy filmet, de sikerült az egyik lehető legrosszabb változatot előhozni belőle. Őszintén sólva, én kérem vissza a pénzemet - hiába a zseniális végső poén. 3/10.

trailer (itt még minden oké): https://www.youtube.com/watch?v=9sZ9ZJ7QPPc

Címkék: kritika jessica alba trash robert rodriguez action michelle rodriguez robert de niro danny trejo 3/10 machete

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr762480533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Draven Eric 2010.11.29. 13:22:03

na de.. :D a kérdésem már csak az.. Jessica Alba miatt megéri-e elkezdeni? Vagy csak tekerjek bele, míg nem őt látom :D

Zoli voltam. :)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2010.11.30. 11:09:01

Szevasz Zoli

Én azt mondom, hogy minden filmet érdemes elkezdeni, hiszen az kizárt, hogy nekem mindig igazam van.

A tekeréssel az a gond, hogy Jessica a film nagy részében jelen van, így egyszerűbb végignézni, mint tekergetni XD
süti beállítások módosítása