What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A félszemű - True Grit (2010)

2011.02.23. 00:59 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Coenék a sok remekmű után lementek kicsit egyszerű szórakoztatásba, csak ez rajtuk kívül senkinek se tűnik fel.

Mattie Ross apját megölik a zord vadnyugaton. A 14 éves, meglepően életképes és határozott lány ezt nem hagyhatja annyiban: felbéreli a legjobb békebírót, Rooster Cogburn-t (Jeff Bridges), hogy segítsen neki megkeresni a gyilkost, Tom Chaney-t (Josh Brolin) és lehetőleg végezni vele. Chaney azonban mások szemét is szúrja, így hozzájuk csapódik LaBeouf (Matt Damon), a texas ranger a hajszában. Így indulnak neki hárman a vadonnak.

"Ha valaki rendes temetést akar, nyáron lövesse le magát"

Coenék filmje a True Grit, mely tíz Oscar-jelöléssel rendelkezik. Ez is bizonyítja, hogy ha az ember egyszer bekerül az Akadémia körébe, akkor már szinte bérelt helye is van a jelöltek között. Ugyanis a True Grit egy eléggé túlértékelt film, és ha minden igaz, Coenék se értik igazán, mire ez a nagy felhajtás. Ez a film egy jófajta western, a mocskosság és a szentimentalitás határán. Nincs ezzel a világon semmi baj, stílusos és szórakoztató, Jeff Bridges iszákos morgómedve alakítása rohadt jó, de egyáltalán nem egy maradandó élmény.

Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a készítők se annak szánták, hanem egy jó kis vadnyugati shotnak, egy popcorn mozinak. Ez látszik a filmen, nem a nagy ambíciók, a műfaji újítás, vagy a kőkeménység (aki ezt a filmet kőkeménynek mondja, az se a No Country-t, se az Unforgiven-t nem látta). Egy kis mese arról, hogy hogyan lágyul meg a vén róka szíve, semmi több - kicsit "vasárnap délutáni film" hangulata is van. Viszont annak tökéletes, nagyon jó munka, de akkor kéretik a helyén is kezelni, és csak azért, mert Coen, ne kiáltsák ki minden jónak. Hiszen lássuk be: ezt a filmet bárki rendezhette volna. Márcsak a fájóan ügyetlen befejezés miatt is.

Persze a True Grit teljesen élvezhető, jóféle egyszeri szórakozás, de a reklámnak ez esetben senki se dőljön be. Főleg ne Josh Brolin nevének, aki jó, ha öt percet tölt a vásznon, és akkor se csinál semmit. 7/10.

 trailer (na, EZ kemény): https://www.youtube.com/watch?v=CUiCu-zuAgM

Címkék: kritika western matt damon drama josh brolin 7/10 jeff bridges true grit hailee steinfeld coen brothers

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr22676731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása