What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A harcos - The Fighter

2011.03.03. 16:47 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ezt Mark Wahlberg Oscar menetének szánták, csak nem kellet volna Christian Balet tenni mellé.

Mickey és Dickey (Mark és Chris) tesók, bokszban utaznak. Dickey az egykori nagyágyú (?), ő edzi az öccsét, meg persze az egész család mögöttük áll. Mickeynek azonban nem sikerül semmi, sorra kikap. Egy nap a pultos csaj, Amy Adams megsúgja neki, hogy talán a család nincs is hasznára - hősünk így maga mögött hagyja gyökereit, és igazi edzőt keres. Ám egy idő után a lelkiismeret, de még inkább Dickey megszólal...

"Az HBO filmet forgat a visszatérésemről"

A Fighter-ön látszik, hogy díjszezon matéria, de ennek ellenére rohadt jó kis film. Aki szereti a családi drámát, vagy a tévében nézni a bokszot, az elégedett lehet, mert mindkettőből kijut rendesen. A kíváló rendezésnek, de leginkább a színészeknek köszönhetően a film teljesen beszippantja a nézőt - mikor meccs volt, komolyan, én úgy szurkoltam/izgultam, mintha a saját öcsém lenne ott. Egyszerűsége ellenére roppant izgalmas film ez, családról és karrierről, az elszakadásról, meg ugye a testvéri szeretetről - hiába a sok balhé. Mély tartalommal bíró pörgős mozi ez, nem kell tőle félni. Elég csak belehallgatni a zenéjébe, hogy ezt megtudd.

De aki miatt feltétlenül meg kell nézni a filmet, az Christian Bale. Erről a fickóról mindig tudni lehetett, hogy nagyon nagy színész, de most... kész. Bale alakítása mindent visz, hiába Wahlberg a főszereplő, egyszerűen olyan átütő, hogy egy idő után senki más nem érdekel annyira.

Azért nem egy Million Dollar Baby, de nagyon jó film a Fighter, csak sajna olyan fajta, amiről sokkal többet nem lehet írni annál, hogy nagyon jó. De ettől persze még 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=71l-kIhJ5j8

Címkék: kritika drama christian bale mark wahlberg 8/10 amy adams melissa leo the fighter david o russell

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr232707591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása