What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Paul (2011)

2011.04.24. 18:23 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egy film geekekről, geekektől geekeknek.

Nick Frost és Simon Pegg elutaztak Angliából, hogy meglátogassák a san diegoi Comic-Cont, a világ legnagyobb képregényfesztiválját, aztán átfurikázzanak a sivatagon, és megnézzék az 51-es körzetet. Igen, ők is azok közé a szerencsések közé tartoznak, akik sose nőnek föl. Egyik este, a sivatag közepén találnak egy ufót, aki shortban és papucsban szívja a cigit, és úgy hívják, Paul. Pault üldözi a kormány mert megszökött a laborból, és ha elkapják megölik őt. Hőseink persze segítenek neki a szökésben, mert Paul a legjobb arc, és mert a haverok minden körülmények között összetartanak. 

"Le kell állnom a cigivel"

Habár a forgatókönyv Frost és Pegg nevéhez fűződik, a film sokkal jobban tartozik Greg Mottola (Superbad, Adventureland) rendezőhöz. Illetve igazából egy nagyon szerencsés találkozása a Paul könyvnek és rendezőnek. Az írópárostól már megszokott legkirályabb totál agymenés ötvözése Mottola stílusával, ami minden eddigi filmjében az teljes ártatlanságra és a felnőtté válás egy-egy szakaszára van kihegyezve. Míg a Superbad a gimi vége előtti utolsó bulin mutatja be az "úristen, külön utak, mi lesz így a barátsággal" téma paráját, addig az Adventureland már a függetlenné válás első lépéseiről regél. A Paul is magán hordozza a felnőttesedés problémáját, ám jól ki is fordítja azt: nem kell lélekben is felnőttnek lenni ahhoz, hogy jó legyen az élet. Sőt, úgy talán még jobb is. Ahogy a negyedik iksz körül járó Frost és Pegg járja a képregényfesztivált, és tiszta rajongással nézi a fénykardokat, arra valaki vagy azt mondja, hogy ezek hülyék, vagy teljesen átérzi a helyzetüket. Az utóbbiak tudják, hogy én most miről vakerálok itt.

Eme nem mindenki által felfedezhető szépség és érzelgősség mellett viszont egy remek vígjátékot (is) kapunk, ahol csak úgy száguldanak a poénok, és a hálás road-movie műfajnak köszönhetően a legőrültebb szituációk. De a film igazi felszíni erősségei a finom utalásokban keresendőek. A comic, sci-fi és mozi fanok ezt nagyon fogják értékelni, és a már szinte pofátlan nyúlások okozzák majd a legnagyobb röhögéseket, a Hegytől kezdve a végső cameóig. Gyorsan hozzáteszem, hogy ezek a "nyúlások" felvállaltak, igazi főhajtások a nagy elődök előtt, poénra kihegyezve. Igazából valahol az egész film is az: a fanok tisztelgése saját hőseik előtt.

Bár a forgatókönyv hagy kívánni valót maga után, esélytelen, hogy haragudjunk a filmre. A Paulról süt, hogy rajongók készítették, mert ilyen tisztán és szépen csak ők tudnak szólni erről az egészről. És ezt csak a rajongók tudják igazán értékelni. Ez a mi kis intim filmünk. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hljxH-QJq1g

Címkék: kritika comedy paul seth rogen jason bateman sigourney weaver 8.5/10 simon pegg nick frost greg mottola

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr732849363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása