What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Batman rajzfilmek

2011.07.26. 10:48 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Az HBO mostanság egyszerre ad két Batman rajzfilmet (az egyikről egy éve hírt adtunk), és hát mindkettő van legalább olyan jó, hogy megérdemeljenek egy-egy írást. Mindkét film a mostanában nagyon menő dolgokat összehozó DC Animation kreálmánya, és a háttérben Bruce W. Timm áll, akinek a zseniális Batman rajzfilmsorozatot köszönhettük annak idején. Egyébként bár sok stílusbeli változás történt azóta, a tárgyalt filmek gyökere egyértelműen az imént említett Batman széria. Na nézzük.

 

Superman/Batman - Public Enemies (2009)

Lex Luthor lett az amerikai elnök, a szuperhősöket pedig maga mellé állította szövetségesként. Persze ez alól Superman és Batman kivétel. A Föld felé egy bazi kriptonit meteor száguld Luthor pedig ráken egy gyilkosságot Supermanre, majd vérdíjat tűz ki rá - és mivel Batman mellette áll, a hajtóvadászat rá is vonatkozik. Így a világ minden gonosztevője őket üldözi.

A Public Enemies kicsit felemás. Egyfelől hihetetlenül igényes és cool a megvalósítása (az itteni Batman az egyik legjobb, akit láttam), enyhén sötét hangulatú, és tele van nagyszerű összecsapásokkal. Batman és Superman Metallo elleni harca a temetőben (ráadásul esőben) mindent visz. Viszont másfelől az alapból sem világverő sztori rohamosan butul az idő előrehaladtával, és a végén már nem is értem, hogy most mit nézünk. A jó kis nyomozós-lebuktatós sztori agyatlan bohóckodásba fullad, ami nagyon nagy kár. Az még hagyján, hogy Luthor kriptonittal lövi magát, de hogy űrhajó, ami félig az Acélembert félig pedig a denevért ábrázolja? Na ne. Ennek ellenére ha az ember kellő módon kikapcsolja az agyát a Public Enemies egy roppant szórakoztató egy órácska, és történetbeli hibáit valamelyest kompenzálja a valóban igényes látványával. 6/10

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=pKN2AToJ84g&feature=related

 

Batman: Under The Red Hood (2010)

Új gonosz tűnik fel Gotham mocskos városában, aki nem más, mint Red Hood. Természetesen Batman rajta van az ügyön, így gyorsan szemet szúr neki valami: Red Hood gengsztereket öl. Miközben a vadászat egyre durvábban folytatódik, különös emlékek törnek fel denevérünk múltjából, amikben a második Robin és Joker is fontos szerepet játszik.

Az Under The Red Hood kemény. Ez már az esővel tarkított főcíméből, illetve a nyitójelenetből kiderül, amiben Joker halálra kínozza, majd felrobbantja Jason Todd-ot, vagyis a második Robint. Ez egyébként egy gyönyörű bemutatása az egyik leghírhedtebb Batman képregénynek, amiben szó szerint ugyanez történik. Egyébként az egész film tele van ilyenekkel, mint a például Joker sztori Alan Moore-tól, sőt, igazából az előbb említett (Death In The Family), illetve egy 2005-ös (Under The Hood) történetre épül. Mint mondtam, a film szokatlanul sötét, még a legdurvább Batman: The Animated Series (TAS) részeket is túlszárnyalja. Robbanás, gyilkosság, vér mindenütt - és ez baromi jól áll az egésznek. Az Under The Red Hood simán beállhat a TAS és a Nolan filmek mellé, hiszen stílusban és komolyságban egy szinten van velük. Mindemellett ez is igényes, sőt, gyönyörű megvalósítással büszkélkedhet. Aki Batman fan, az ne hagyja ki: az Under The Red Hood igazán méltó a denevér legendájához. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=A2c9MsP3OVs

Címkék: kritika superman batman animation action dc crime superhero bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr523100107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása