What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack VIII

2012.03.28. 10:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

(Szerencsére) Jó nagy kihagyás után ismét itt a Szarfilm Pack, és megint három műtől igyekezlek megóvni benneteket.

 

Ki nevet a végén? - Funny People (2009)

Hűha. Judd Apatow 2009-es elképesztő bukásáról filmjéről időközben hallottam mindenfélét, de most végre én is elmondhatom a saját véleményem. A sztori annyi, hogy a népszerű komikus, Adam Sandler hirtelen halálos beteg lesz, majd felveszi maga mellé a kezdő standuppos Seth Rogent, hogy átsegítse a bajon. Maga az alapkoncepció nem rossz, de maga a film akkora zagyvaság, hogy az hihetetlen. Apatow túl sokat akart és két szék közé esett: filmje egyszerre akar dráma és komédia lenni, de az előbbihez nem elég "drámai", utóbbihoz meg egyáltalán nem vicces (persze ha valaki megelégszik azzal, hogy minden második mondat egy pöcsös vicc, az élvezni fogja). Illetve én a főszereplőjének kiválasztását se értem: Adam Sandler karaktere akkora bunkó, hogy nem hogy szorítani, szimpatizálni se tudok vele, míg a jófej Seth szinte ott fekszik parlagon. Igazából egyetlen rendes ember sincs ebben a filmben, viszont van vagy két és fél órás, ami kimerül annyiban, hogy antipatikus személyek szenvednek - valamint próbálják nekem beadni, hogy jaj, szegény sztár, a nyolc limójával, sajnáljam már meg őt. Én bírom Apatowot, de ezt most nagyon elszúrta. Viszont hogy mondjak valami jót is: a film helyenként zseniális öniróniával és utalásokkal operál. 4/10.

trailer (te jó ég, már ez is három perc): https://www.youtube.com/watch?v=TrYJGh2tXhU

 

Szívrablók - L'arnacoeur (2010)

Eme francia vígjáték főhőse, Alex abból él, hogy profi módon robbant szét kapcsolatokat rendelésre - de persze egyik áldozatába kénytelen lesz beleszeretni, aki nem más, mint Vanessa Paradis. Nagy vonalakban ezzel a filmmel ugyanaz a baj, mint a Funny People-el: nem tudja eldönteni, hogy mi is ő. Elviekben romantikus vígjáték, viszont poén alig van benne, romantikus dráma annál inkább, de az viszont átérezhetetlen, mert egyrészt nem működik, másrészt a nagy őt alakító Vanessa egy akkora fapina (és szintén sajnálni való gazdag), hogy az ember leginkább téglát vágna a fejéhez, nem pedig beleszeretne. Apropó beleszeretés: hogy hősünk részérül ez miért történik, rejtély, de a viszonzás miértje még inkább az. Mindezek ellenére el lehet lenni a filmen, kellően mozgalmas és az a pár poén  tényleg jó, de semmi egyéb. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XfthtQu2ylQ

 

Láthatatlan - The Invisible (2007)

Na, ettől viszont kitéptem az összes hajamat - az Invisible tvájlájt 4.1 szinten van. Adott egy rakat tini, van köztük egy egészen jó arc, de van egy "húdeutálokmindenkitéskussoljálbe" csaj is, majd ilyen-olyan események miatt az utóbbi megöli az előbbit - ám srácunk nem hal meg, hanem mások számára láthatatlan, olyan fél szellem módban lóg a világban. Ebben az állapotában keresi meg csajunkat, próbálja rávezetni, hogy segítsen - majd pedig beleszeret. TE-ATYA-ÚR-ISTEN!. Nem tudjátok elképzelni mekkora szenvedéshalmaz ez a mocsok, képernyőn innen és túl egyaránt. Minden tiszteletem David S. Goyer-é, hiszen aktívan közreműködik az újkori Batmanek írásában, de hogy a rendezéshez a nullánál is kisebb a tehetsége, az tuti. Ez a film olyan karaktereket akar velünk megszerettetni és lenyomni a torkunkon, akiket egyszer már megutáltatott, teljes joggal. Dráma, feszültség, vagy egy logikus cselekedet - áh, felejtsük el. Az egész olyan, mintha egy 15 éves, agyilag zokni kislány fejéből pattant volna ki, az alapból elszabott romantikus száltól kezdve a végkifejlet extra giccsességéig. Borzalom. Vagy csak simán tini dráma, egyre megy. Teljes képzavar miden téren, és ha ez nem lenne elég, minden ötödik percben megszólal valami ratyi pop-rock szám. Viszont biztos vagyok benne, hogy az emósoknak ez alapfilm. 1/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cNUew2DHjvY

Címkék: kritika thriller comedy drama romantic seth rogen adam sandler 1/10 5/10 4/10 vanessa paradis funny people larnacoeur szarfilm pack the invisible

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr584345379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása