What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: 21 Jump Street (2012)

2012.05.11. 09:44 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ne a trailer alapján ítélkezz, mert a látszat ellenére ez egy jó kis film.

Schmidt (Jonah Hill) és Jenko (Channing Tatum) a rendőrakadémián örök haverokká válnak - viszont jó zsaru nemigen lesz belőlük. Utolsó esélyként beépítik őket a helyi gimibe, és egy drogügylet felgöngyölítését is rájuk bízzák, ami nem fog könnyen menni.

"Ne basztassátok a koreai Jézust!"

A nyolcvanas évek második felében létezett egy hozzánk el nem jutott sorozat, a 21 Jump Street, ami leginkább arról nevezetes, hogy Johnny Depp-nek szolgált ugródeszkaként. Régmúlt sorozatokat nagyvászonra ültetni manapság elég menő (ám nem mindig kifizetődő), és hogy miért, azt filmünkben Ice Cube zseniális kegyetlenséggel adja elő, felvonultatva ezzel a Jump Street egyik legfontosabb összetevőjét: az egészséges öniróniát, mellyel mind önnön alapját, mind pedig a buddy movie zsánerét kezeli. Ez baromi jót tesz az egésznek, mint ahogy az is, hogy az alkotók láthatóan nem próbálnak egy negyedévszázados valamit lenyomni a mai srácok torkán, inkább tökéletesen naprakészre formálják az anyagot (hiszen mégiscsak a Scott Pilgrim írójával állunk szemben). Ráadásul iszonyat vicces is az egész, remek poénok repdesnek jobbra meg balra - nem emlékszem, mikor röhögtem utoljára ilyen jólesőket.

Az egyedüli probléma két főhősünkben keresendő: karaktereik szinte már nem is két, hanem egydimenziósak, és így még kínosabb, amikor érzelmeket próbálnak köréjük tekerni. Szerencsére Hill és Tatum külön-külön (mert együtt sajna nem nagyon működnek) menti a helyzetet annyira, hogy ez különösebben ne legyen zavaró, és egy jópofa vígjátékként maradjon meg az ember fejében a 21 Jump Street. 7/10. Az itteni másfél perces cameója során pedig Johnny-ban több élet volt, mint az utóbbi pár filmjében összesen.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5k0mo_oJfn4

Címkék: kritika comedy johnny depp action 7/10 channing tatum jonah hill 21 jump street lord miller

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr544500906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása