What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A diktátor - The Dictator (2012)

2012.05.31. 14:00 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Sacha Baron Cohen, bár újat nem alkotott, de visszatért a csúcsra vezető útra.

Wadiya mindenható ura, az utolsó nagy diktátor, Aladeen admirális generális (Sacha Baron Cohen) kénytelen Amerikába utazni, hogy felszólaljon az ENSZ-ben. Ám mielőtt még odakerülne, rútul elrabolják, és egy hasonmást ültetnek a helyére, aki napokon belül fel fogja számolni a diktatúrát hazájában. Aladeen ezt persze nem hagyja szó nélkül...

"Fiad lesz vagy abortuszod?"

Az underground kulttá nemesedett Ali-G, a világsiker Borat, és a nézhetetlen Brüno után Sacha Baron Cohen-nek minden bizonnyal fel kellett tennie a kérdést, hogy akkor most merre tovább? Maró humorára még bőven tud építeni, de egymás után háromszor nem lőheti el ugyanazt az álriporter poént, viszont a jónép vevő a stílusára, ellenben még egyszer nem merészkedhet a jóízlés határain túlra - a radikális újításra meg talán még nem érett meg. Szerencsére ebben a korlátolt helyzetben a lehető legjobb utat választotta: visszatért a legelső formulához, összehozta talán a legjobb karakterét, és minden eddiginél nagyobb fricskát nyomott a civilizációnak. A Dictator Cohen legjobb alkotása - egy remek (anti)hős köré sikerült egy jó sztorit építeni, ráadásul ez a menet állja meg legjobban a helyét filmként is. És pofátlanul vicces. De úgy, hogy néha el se akarod hinni. Ilyen zseniálisan kemény poénokat kevesen vállalnának be, mozivásznon meg talán senki. A dolog pedig aktualitása és halál pontos célpontja miatt működik, hiszen a demokrácia intézménye kapja folyamatosan a pofonokat - hogy aztán a diktátor a végső beszédétől k.o.-val terüljön ki. Már csak eme egy perc miatt is megéri befizetni a filmre. De amúgy is.

A tökéletességtől azért még nagyon messze vagyunk, de Cohen láthatóan jó úton halad - reméljük, legközelebb valami frissel rukkol elő. De a Dictatorral addig nagyon jól elleszünk. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cYplvwBvGA4

 

Címkék: kritika comedy sacha baron cohen ben kingsley 7/10 john c reilly the dictator

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr84555624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása