What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Cosmopolis (2012)

2012.06.08. 08:03 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Még csak dühöngeni se lehet.

Eric Packer (Robert Pattinson), a pofátlanul gazdag multi-milliárdos aranyifjú egy nap úgy dönt, hogy elmegy fodrászhoz. Méghozzá egy hiper limóval, keresztül New York-on, a legnagyobb dugó közepében. Út közben folyamatosan eszik, kefél, és hülyeségeket pofázik.

"Asszimetrikus a prosztatám"

Vannak filmek és rendezők, akik azzal buknak el, hogy iszonyat fontosnak és/vagy mélynek gondolják mondanivalójukat, és ezért megpróbálják azt a legérhetetlenebbül/legélvezhetetlenebbül/legművészieskedőbben megvalósítani, hiszen ami akár messziről is szórakoztatónak hat, az már nem számít komolynak. Én eddig abban a hitben éltem, hogy ez a nagyon félrement hozzáállás kizárólag a kortárs magyar filmművészetre érvényes, de tévedtem, hiszen David Cronenberg is beleesett ebbe a csapdába, annak ellenére, hogy ő korunk egyik legérdekesebb rendezője. Nem tagadom, a Cosmopolisról lehet legalább négy jó szót mondani, hiszen amellett, hogy egyáltalán nem indul borzasztóan, a fő gondolatmenete kifejezetten érdekes, a kanadai direktor is megvillantja úgy másfélszer hírhedten beteg vizualitását, és különösebben Robert Pattinsonra se lehet panaszkodni - ahhoz képest, hogy a karaktere a nullával egyenlő, tisztességes alakítást nyújt.

De itt megáll a tudomány, mégpedig azért, mert filmünk hiába van egyfolytában mozgásban a folyamatosan feltűnő új karakterek által, mégis olyan unalmas, hogy mint a fene. Azon kívül, hogy egy jót szunyál rajta az ember, sok mindent nem lehet ezzel a valamivel kezdeni. Még csak megbotránkozni se lehet rajta, hogy legalább szüntelen szentségeléssel üthessük el az időt. Nem, ez a film annyira érdektelen, hogy még az sem. Ez egy nonstop dumaparti a semmiről, amiben üres emberek beszélnek el egymás mellett - Cronenberg eme kritikája persze érthető, hiszen a néző szájába rágja, de olyan módon adja elő ezt az egészt, hogy csak lesajnálni lehet az öregfiút. Ez a munkája szinte értékelhetetlen, egyben a hülye filmek legrosszabbikának tagja: olyan hülye film, ami azt hiszi magáról, hogy okos. 2/10. Pedig ki lehetett volna ebből a témából hozni valamit.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dS9jc3BnLRc

Címkék: kritika thriller 2/10 paul giamatti samantha morton juliette binoche robert pattinson jay baruchel cosmopolis david cronnenberg

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr824569496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása