What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hófehér és a Vadász - Snow White And The Huntsman (2012)

2012.06.09. 14:39 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Pedig ebben a filmben volt lehetőség.

Mikor a szépségmániás királynő (Charlize Theron) átveszi birodalma irányítását, mostohalányát egy toronyba záratja, hogy mikor eljön az idő, lecsapolja annak gyönyörűségét is. Ám Hófehér (Kristen Stewart) drágán adja az életét: megszökik börtönéből, bujkál, majd sereget toboroz a zsarnok nőci ellen. Közben van valahol egy vadász is.

"Beauty is my power" 

Hollywoodban valami rejtélyes okból nagy divat lett a klasszikus mesék sötétebb/egyedibb feldolgozása. Valószínűleg ebben a 2010-es Alice hatalmas kasszarobbantása lehet a hunyó, de érthetetlen, hogy miért alapoznak egy egész hullámot egy olyan filmre, ami első sorban nem hozott története miatt lett sikeres (hanem mert Johnny+Tim Burton+Diseny marketing). Mindegy, a menetelést már nem lehet megállítani (max rövid úton az érdektelenséggel kinyírni): tavaly megkaptuk piroskát, idén két hófehérkét, jövőre pedig jönnek Jancsiék, és az égig érő paszuly is megkapja a magáét.

Nem tagadom, van ebben fantázia, hiszen köztudott, hogy a retro gyerekmesék megálljak a helyüket a horrorok között is, ha úgy adja elő őket az ember. Tárgyalt filmünk, a Snow White And The Huntsman is erre próbál rágyúrni - az már részletkérdés, hogy több kevesebb sikerrel. A Universalnál láthatóan kiadták a parancsot egy Gyűrűk Urát idéző, ámde annál jóval borúsabb hangvételű dark fantasy-ra,  amit az elsőfilmes Rupert Sanders egészen tisztességesen össze is hozott, már ami a hangulatot illeti. Filmünk látványvilága bár ma már nem számít kiemelkedőnek, mégis fel tud mutatni nem egy jópofa ötletet, képi megoldást és egyebeket - mint a személyes kedvencemnek számító tükör, vagy a Charlize Theron által pazarul éltre keltett királynő alakváltásai. Sanders-ben van rendezői ambíció, vannak meglátásai, jól teremt atmoszférát, és az akciók terén se vall szégyent (üveg-fight, hmm). Így nem ő tehet arról, hogy a Snow White éppen csak átmegy a vizsgán - mármint igazából igen, nélküle nem menne.

Hiszen a forgatókönyv bár nem rossz, de hatalmas blődségeket és üresjáratokat tartalmaz, papírmasé karakterekkel (kivéve a királynő) operál, és indokolatlanul erőltet tök gáz részeket, mint a törpék úgy általában (akik egyáltalán nem illenek ide), vagy a legnagyobb Disney nyálakat megszégyenítő erdő-kivirágzás - hogy a filmtörténet egyik legrosszabb harci beszédjéről ne is beszéljünk. Sanders (aki elsőfilmesként gondolom nem nagyon szólhat bele egy 200 milliós buliba) legalább igyekszik mindezt minél fogyaszthatóbbá tenni, és végeredményben kihoz ebből a maszlagból egy nézhető filmet. 5/10.

trailer (aminek a három legjobb felvétele kimaradt a filmből, gratula): https://www.youtube.com/watch?v=55Dq2psogSw

Címkék: kritika fantasy charlize theron 5/10 kristen stewart nick frost ian mcshane chris hemsworth snow white and the huntsman

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr344573732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása