What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Mindörökké rock - Rock Of Ages (2012)

2012.07.03. 19:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

El lehet rontani egy olyan filmet, ami elvileg tele van rockszámokkal?

rock_of_ages_movie.JPG

A nyolcvanas években az ifjú noname csajszi felkerekedik, hogy Hollywoodban találkozzon kedvenc bandáival, és egy napon ő is híres énekessé váljon. De az üt rögös... de legalább tele van zenével.

"This is Hey Man"

Milyen egy jó musical? Egy jó musical tele van jó zenékkel, táncokkal és énekesekkel. A zene és a „próza” megfelelő arányban osztozik a játékidőn, egyik se megy a másik rovására, pláne nem a történetére. Aki azt hiszi, hogy ide nem kell egy szalmaszálnál vastagabb történet, hiszen a számok majd elviszik az egészet, az nagyon téved: a musical követeli a jól megírt sztorit és karaktereket, hiszen azokra épül, és a zene segítségével azokat fokozza fel érzelmileg – a semmivel ezt elég nehéz lenne összehozni.  Ugyanakkor a zene nem kiegészítő, hanem mozgatórugó: egy jó musicalben az adott zenei betét nem lestoppolja, hanem előregördíti az eseményeket (vagy minimum halad azokkal). Jó musicalt nagyon nehéz csinálni, hiszen az egész műfaj nagyon kényes az arányokra, és minden fentebb említettre. Kiváló musical a Moulin Rouge! vagy az Across The Universe, ahol minden rendben van -  és borzalmas az Evita, ami egy két órás énekmassza, melyben még a vécére is dalolva mennek a népek.

A Rock Of Ages ebből a szempontból valahol a két véglet között helyezkedik el – viszont semmit se csinál jól. Szereplői nem fakadnak dalra folyamatosan, csak amikor kell – viszont az ilyen eseteknél a film nyom egy satuféket, és minden egy helyben áll négy-öt percig. Előrehaladó története van, ám az egész ráférne egy szalvétára, így joggal érezzük úgy a félidőnél (sőt, akár a végénél is), hogy még semmi se történt. Karakterei ránézésre jópofák, de hamar kiderül, hogy üresek és céltalanok (gondoljunk csak a két homi ősrockerre, kiknek az érzelmei olyan hirtelen tűnnek el, ahogy jöttek), képtelenség rájuk filmet építeni. Ez a musical eléggé pocsék: értelmetlen és halál unalmas. Egy ponton még az is megkérdőjeleződik, hogy egyáltalán a rock pártján áll-e, vagy csak egy szánalmas paródiája annak.  Azért Tom Cruise, Paul Giamatti és a zenék kábé fele mentik a menthetőt- kiharcolnak egy 3,5/10-et ennek a borzalomnak.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VxVQhgySG74

Címkék: kritika musical comedy tom cruise romantic alec baldwin 3.5/10 paul giamatti russell brand rock of ages

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr404626561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása