What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Fékezhetetlen - Lawless (2012)

2012.09.21. 09:54 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

John Hillcoat elment egyidejűleg kiosztani és éltetni a gengszterfilmet.

lawless_movie.JPG

1931-ben dúl a szesztilalom, de vannak, akik profitálnak ebből, mint például a szeszcsempész Bondurant fivérek (Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jason Clarke). Víg életük persze nem tetszik a törvénynek, ezért rájuk szabadítják a törvény kegyetlen emberét (Guy Pearce), hogy szorongassa meg őket.

"I'm a Bondurant. We don't lay down for nobody"

John Hillcoat össz-vissz két alkotással olyan lábnyomot hagyott a filmvilágon, hogy újabban mindenki a következő lépését figyeli. A western-újraélesztő Proposition és a gyönyörűen depresszív Road után emberünk újra összeállt az előbbi írójával, hogy egy másik klasszikus műfajban, a gengszterfilmben okozzanak némi felfordulást - illetve saját szájuk ízére formálják a dolgot.

A Lawless izgalmas elegye a rajongásnak és az öniróniának. Süt róla a törődés, legyen szó a környezet embertelenül pontos ábrázolásáról, a hamisítatlan maffiás hangulatról, vagy a kifogástalan teljesítményt nyújtó színészekről (Guy Pearce, Gary Oldman és a morogva kommunikáló Tom Hardy büntetnek) - ezt a mozit mindenki imádta csinálni. Természetesen kapunk felemelkedés történetet, Thompson-mészárlásokat, kis korabeli udvarlást, erőszakot erőszak hátán, és még néhány remek pillanatképpel is kedveskednek nekünk (kátrányember, wow!). Ugyanakkor mint említettem, kis görbetükör is ez a film saját családjának: Hillcoat kiosztja a legendákat, a fejeseket és az egész szeszcsempész bizniszt egyaránt, de furcsa mód ez egyáltalán nem zavaró, sőt - ezek az elrugaszkodott fricskák még jót is tesznek az élménynek, kellő humort biztosítva ennek a zord világnak.

Éppen ezért sajnálatos, hogy az egész az izgalmakon bukik el. Két órából másfél olyan, mint a langyos víz: megyeget a film, élvezetes, érdekes meg minden, de hogy egy szemernyi izgalom sincs ebben a kezdetleges maffia háborúban, az tuti. Szerencsére az utolsó felvonásra igen magasra tekertek mindent, a feeling akkor beránt, a dolog működik és a Lawless életre kell - kár, hogy nem sokáig, nameg ott van a zárás is, aminek a happy endjét még a romkomok is furának tartanák.

Minden hibája ellenére azért jó film Lawless, üde folt a kínálatban, de hogy Hillcoat nem ebbe adott bele mindent, az fix. De ennél nagyobb bajunk sose legyen. 7.5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4Zl7S1LaPMU

Címkék: kritika drama shia labeouf action gary oldman guy pearce john hillcoat 7.5/10 tom hardy lawless mia wasikowska jessica chastain jason clarke

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr84791895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása