What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Az utolsó műszak - End Of Watch (2012)

2012.11.07. 18:11 | Adam Van Helsing | 1 komment

Ezt kötelezően moziban kéretik nézni - mégiscsak az év egyik legütősebb filmjével állunk szemben.

end_of_watch_movie.JPG

Brian (Jake Gyllenhaal) és Z (Michael Pena) országos haverok, mellékesen pedig társak: hiszen mindketten az los angelesi rendőrséget erősítik. Mindennapjaikba nyerhetünk betekintést, illetve annak is tanúi lehetünk, hogyan rág be rájuk a helyi kartell...

"We stand watch together"

Tizenpár éve bazi nagyot szólt, az utóbbi időben pedig "reneszánszát" éli, hiszen egyre több és több alkotó kap rá - a közönség mégis egyre inkább csak legyint rá. Amiről beszélünk, az a "kézikamerás", "házivideós", vagy úgy ahogy hivatalos nevén "found footage" film. Lényege az, hogy a lehető legközelebb hozza a nézőt az adott film világához (és fordítva), szinte a részesévé tegye, ezzel egy nagyon is testközeli élményt kreálva, ami eltér a megszokottól. Ezt a viszonylag új módszert a horrorok használják orrba-szájba (hiszen az ő dolguk alapból is az, hogy a félelmet minél valósabbá tegyék), de a sikert látva más zsánerek is rákaptak: láttunk már ilyet szuperhős és party filmben is, és szerintem nem vagyunk messze egy effajta romkomtól se. Viszont mivel már egyre gyakrabban, és egyre szélesebb műfaji skálán lehet ilyen típusú filmekkel találkozni, nyilván már nem olyan újszerű, már meg lehetett szokni, és egy-egy ilyen alkotás híre nemigen kelt már senkiben se heves szívverést. Már nincs benne semmi különös - és egyre gyatrább filmek húzzák elő ezt a kártyát, ami szintén nem tesz jót a dolognak.

Erre jön az End Of Watch, és emlékeztet arra, hogy miért is olyan kurvajó ez az egész. Mert igenis, a found footage egy bazi jó cucc, nem egy szimpla látványelem - jó kezekben ezzel durván lehet ám alkotni. Itt ez a kőkemény zsarufilm, ami amúgy önmagában is megállja a helyét: az egyik legjobb párossal operál (Jake Gyllenhaal és Michael Pena valami hihetetlen jól végig imprózza a filmet), a sztorija szimpla, de érdekes, és nagyon jó arányban váltják egymást az atomkemény és hülyülős részek - a vége pedig odavág, még úgy is, hogy a tökéletes végpontnál messzebbre nyújtják. Viszont az imént taglalt technika hatalmasat dob még pluszban az egészen. A kívánt hatás pedig megvan: annak ellenére, hogy bármelyik akciófilmben ez a sztori a huszadrangú mellékelem lenne, annyi erőt és életet képesek belevinni, hogy nem tudsz mást csinálni, csak bámulsz tátott szájjal. Egy egészen különleges, és földbedöngölő moziélmény kerekedik így filmünkből, ami megnevettet, elborzaszt, a székbe szögez, majd nyugtalanságot hagy maga után. Valamint a gondolatot, hogy ez a történet bármikor megtörténhet - és ennek a gondolatnak súlya van. És ha ezt a filmet nem úgy készítették volna el, ahogy, talán mindez eszedbe se jutna. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mf2K9GzgiF0

Címkék: kritika jake gyllenhaal drama action crime 8.5/10 anna kendrick end of watch michael pena

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr24894980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.09.06. 14:31:02

Dokumentarista stílusban leforgatott kőkemény gettózsarus film, marha jó szereplőkkel. Bármennyire is jó a film a kamerarángatás, meg a sok sötét fényképezés marha idegesítő, és élvezhetetlenné teszi sokszor.
süti beállítások módosítása