What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

NonTheaterPack VI

2012.12.03. 10:52 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Igyekszem minél többet faragni a tartozásaimból, így egy héten belül már másodjára jelentkezik a NonTheaterPack - ezúttal egy nagyon jó, és két kevésbé jó filmmel.

A pankrátor - The Wrestler (2008)

wrestler_movie.jpg

Miután Darren Aronofsky egy értelmetlen kiruccanás után (The Fountain) visszatért a való világba, rögtön egy bazi jó filmmel kezdte el új életét - és állandó belépőt is szerzett a díjátadókra. A Mickey Rourke nagy visszatérését is felvonultató Wrestler meglepően jóra sikerült: feltárta egy igazi ember drámáját az izmok és a vér mögött, mindezt über-valóságosan, szinte már dokumentumfilmként (mondjuk abból hamar elegem lett, hogy Mickey hátát többször látom, mint az arcát). Ez az összetétel kiválóan működik, nyugdíjas izomkolosszusunkat teljesen meg lehet szeretni, a dráma nagyon a helyén van, és úgy általában rohadt jó filmmel állunk szemben. A legnagyobb erénye mégis a témaválasztás: nem lehet nem imádni azt az ötletet, hogy mutassuk be a hivatásos bunyósok érzékeny oldalát. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=61-GFxjTyV0 

 

Vizet az elefántnak - Water For Elephants (2011)

Én bírom Francis Lawrence-t. Az egykori videoklip rendező hét (lassan nyolc) éve egy roppant kellemes meglepetést szállított a Constantine képében, aztán pedig a nagyon pöpec I Am Legend-el végleg elérte, hogy rajta tartsam a szemem (legközelebb a Hunger Games kettőt kapjuk tőle). Így nagyon kíváncsi voltam, hogy a földhözragadt dráma vizeire evezve is helyt áll-e, és a Water For Elephants teljesíti-e azt, amit előzetesen ígért - nevezetesen, hogy valamilyen módon elvarázsol-e, hogy úgy tudja-e bemutatni a cirkusz különleges világát, hogy az valami pluszt adjon. Nos, ez mind nem sikerült: a cirkusz maga totál mellékes, ez a film bárhol játszódhatna. A lényege egy már ezerszer látott szerelmi háromszög nem túl izgalmas, ellenben görcsösen drámaira vett tálalása, ami, mondanom se kell, nem hagy mély nyomot az emberben. Egyébként minden tisztességes ebben a filmben, az alakításoktól kezdve, a látványon át, egészen a rendezésig - de semmi különös. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_6b2XhXkPpg 

 

Don't Be Afraid Of The Dark (2010)

Guillermo Del Toro egyik legismertebb gondozottja emberes huzavonát élt meg a hazai bemutatója körül, aminek az lett a vége, hogy kizárólag a Cinemax-on kötött ki. Kár, mert mindig is érdekelt ez a film, jó kis misztikus horrornak ígérkezett. Ezt az ígéretet úgy-ahogy tartja is: egy nagyon Del Toro-s, rémisztő mese ez az egész, ami annak ellenére is képes működni, hogy a terrort szállító lények végig a nevetségesség határán táncolnak. Persze az új házban szörnyeket látó kislány története nem tud újat mondani (hacsak nem a fogtündérekről - Guillermonak ez lehet a mániája), ijesztgetni se nagyon, ellenben vannak jó pillanatai, de azért egyáltalán nem állt távol attól, hogy abban a bizonyos másik Pack-ban tegyek róla említést. Viszont az utolsó mondata olyan jóleső borzongást szállított, hogy végül megkíméltem - ettől persze még egyáltalán nem kötelező megtekinteni. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VMm8WpTTzHY 

Címkék: kritika horror guillermo del toro katie holmes drama francis lawrence reese witherspoon evan rachel wood mickey rourke marisa tomei 6/10 8/10 darren aronofsky guy pearce the wrestler robert pattinson christoph waltz dont be afraid of the dark water for elephants nontheater pack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr464944515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása