What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Pi élete - Life Of Pi (2012)

2012.12.26. 17:34 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ebben a filmben minden adott egy hatalmas, mozgóképes élményhez.

pi05.jpg

Pi és családja Indiából Kanadába költözi, és viszik magukkal az állatkertüket is - ám mikor hajójuk elsüllyed, csak a címszereplő marad életben, aki hosszú hónapokon át kénytelen egy csónakban élni, az óceán közepén. Ráadásul nincs egyedül: egy bengáli tigris is ott figyel a ladikban...

"Köszönöm Visnu, hogy bemutattad nekem Krisztust"

Mint már megannyi rendezőt, Ang Lee-t is elérte a vágy, hogy megfilmesíthetetlennek kikiáltott könyvből varázsoljon nemcsak filmet, de egy nagyon jó filmet, sőt mi több, moziélményt. Hogy a könyv adaptálása mennyire sikerült, sajna kellő ismeret híján nem tudom, így maradjunk a moziélményes résznél. Ez a lehetőség egyszerűen tálcán kínálja magát: egy srác, aki egy tigrissel hánykolódik az óceánon megannyi csodát átélhet, kívül ugyanannyira, mint belül (ebbe a filmben váratlan sok vallási dolog játszik), s mindezt átragaszthatja a nézőkre is.

Hogy túlessünk a lényegen, elárulom, hogy nálam (és itt nagyon szeretném a szubjektivitást kihangsúlyozni) mindenféle varázs elmaradt, annak ellenére, hogy nagyon szerettem volna valami elemi moziélménnyel távozni a teremből. Lee ezt nálam nem tudta elérni, de visszanézve nem is vagyok benne biztos, hogy egyáltalán akarta: hiába ígér a marketing egy spirituális giccs-trippet (ami még jól is elsülhet), a Life Of Pi önmagához képest eléggé naturalista, és helyenként már szürke is. Ha szentimentális, Kis Herceg-feelingű ember-tigris barátságra számítunk, akkor arról sürgősen tegyünk le, valamint ha a trailerben látott bálnát valami világ szépségének várjuk, azt is felejtsük el: ebben a filmbe az állatok állatok, a tenger egy vesztőhely, és összességében nem nagyon kapunk többet egy túlélőshow-nál (viszont azt rendesen megkapjuk). És mikor Lee-nek végül alkalma nyílik valami pluszt adni az embernek, akkor is inkább elkezd ködösíteni (de a lehető legrosszabb módon), és Téged nem egy érzés jár át végül, hanem egy kérdés: "aha, értem... de most akkor mi van?".

A legnagyobb baj pedig az, hogy már megint nem kapunk semmit. Akárcsak a Cloud Atlas esetében, katarzisnak újfent híján vagyunk, és a végigült két óra semmit nem ad az embernek - pedig lenne miből válogatni, hiszen a történet rengeteg szépséget rejt magában. Nagyon sajnálom, hogy nemhogy átütő, de még igazán jó film se kerekedett ebből. Semmilyen az egész - és talán ez az egyik legrosszabb dolog, ami egy filmmel történhet. 6/10. Viszont a CG és a 3D valóban jó lett.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4-Z9Cph0GzY 

Címkék: kritika drama ang lee 6/10 life of pi

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr194981756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása