What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Dredd (2012)

2013.01.14. 10:38 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nagyon sajnálom, hogy semmi esély nincs arra, hogy ezt a világot tovább nézzem.

dredd_movie.jpg

A jó távoli jövőben már csak bazi városok léteznek, amik tele vannak bűnnel és bűnözőkkel - őket csak a bírók tudják kordában tartani. Közülük az egyik Dredd (Karl Urban), aki egy nap irtó nagy szarba keveredik, oldalán egy újonccal.

"I am the law"

1995-ben a Sly-féle Judge Dredd iszonyat rossz emléket hagyott mindenkiben, aki csak látta (nem csoda, a mű kábé öt percig nézhető és addig is nehézkesen), így a karakter feltámasztására tett bármilyen kísérlet nem kis bátorságra vall. Pete Travis rendező tavaly az év egyik legtökösebb legényének bizonyult, hiszen az összes csúf előjel ellenére bevállalta a sisakos bíró remake-jét, ráadásul viszonylag alacsony költségvetéssel és egy közepestől eltekintve noname színészekkel - össz-vissz pár biztató infómorzsa állt a pártájára, mint az R-besorolás, az éjsötét stílus és az eget rengető fegyverpárbajok híre.

Az, hogy ez az új Dredd (is) alaposan lebőgött a pénztáraknál (50M büdzsé vs. 32M világszintű bevétel), egyáltalán nem meglepő, viszont sajnálatos. Travis ugyanis egy remek, vérgőzös és brutális tesztoszteronbombát pakolt le az asztalra, aminek legnagyobb erénye a visszafogottságából adódó kreativitásában keresendő - és ilyeneket mindig jó látni. Az akár videojátékként is helytálló, halál egyszerű sztorit (fel kell menni a 200-ik emeletre, oszt kész) rendezőnk izgalmasan és remek stílusérzékkel tárja elénk, mocskot mocsokra halmozva, atomkeményen, pofás látványvilággal és megfelelően adagolt, minimál humorral megtoldva - az meg, hogy végig egy bazi nagy épületben vagyunk, külön jó, és rengeteg lehetőséget horodz magában, amiket a film többnyire ki is használ. Így mire az übercool Karl Urban eljut a végső a ítéletig, minden akció (sci-fi) fan elégedetten dőlhet hátra, mondván, "ez fasza volt!" - tényleg az volt.

Sajnos, ez a Dredd egyetlen hátulütője is - amíg benne vagy, addig nagyon állat, de mivel a világon semmit se ad másfél óra tűzharcon kívül, emléke gyorsan tovaszáll. De amikor majd bírónk visszatér (mondjuk max a lejátszóba, mert tutira nem lesz folytatás), akkor ismét beszippant sajátos disztópiájába. Alig várjuk. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mPgRiknjAlw 

Címkék: kritika scifi action 7/10 karl urban dredd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr545015164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása