What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A messzi dél vadjai - Beasts Of The Southern Wild (2012)

2013.01.17. 18:39 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ne hallgass rám.

beasts_of_the_southern_wild_movie.jpg

Hushpuppy és nem éppen mintaszerű apja csövesfalván éldegél. Ám egy nap, mikor az egészet az elönti a víz, és jégből kiolvadt ősállatok közelednek, életük gyökeresen megváltozik.

"Strong animals know when your hearts are weak"

Vannak hátrányos helyzetű emberek - olyanok, akik életük során váltak azzá, és olyanok is, akik már annak születtek. Ilyen egyén a hatéves Hushpuppy (ezt az idióta nevet) is, aki egy Bathtub nevű... öhm... nem éppen civilizált községben cseperedik - és aki nem látja olyan vészesnek életkörülményeit, mint amilyenek azok valójában. Benh Zeitlin filmje ezt a nézőpontot választja eme fura világ bemutatására, borzalmait próbálja lélekkel megtölteni, és ez széles körben sikerül is neki. Nos, én valahogy nem nyertem bebocsátást ebbe a körbe, Zeitlin alkotása pedig nem elvarázsolt, hanem halálra untatott. Ez a, már nem először vászonra settenkedő gettóromantika csak azért se akar bekebelezni engem - jelzem, ezzel kisebbségben vagyok, szóval annak ellenére, hogy kábé semmire se tartom ezt a filmet, nyugodtan tehetsz vele egy próbát. Valószínűleg nem azt fogod látni, amit én: nem az egyszerű ember legrosszabbik fajtájának, a büszkének/makacsnak az égbekiáltó baromságait, a sehova se tartó történetet, vagy egy végletekig irritáló kölyköt, aki majd' a teljes játékidő alatt csak ostobaságokat bír tenni - és az ősdisznókban se a teljes funkciótlanságot fogod majd felfedezni. Pedig teljesen nyitottan ültem le a Beasts elé, várva, hogy elragadjon, de ez nem jött be - és hiába áll elő a megoldás az utolsó percben, mikor a kommuna agyat növeszt, hősünk pedig szellemi vezetővé avanzsál, és kizarándokolnak a nyilvánvaló nyomorból, engem már rég elvesztett ez a film. Úgy az első perc körül. Van ilyen. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZF7i2n5NXLo

Címkék: kritika drama 4/10 beasts of the southern wild

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr725023254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása