What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Z Világháború - World War Z (2013)

2013.06.30. 18:17 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nem hittem volna, hogy Tony Stark vagy az Acélember helyett ez a hányattatott zombiság lesz a nyár egyik legjobb mozija.

world_war_z_movie.jpg

Brad Pitt egy nap arra ébred, hogy kitört a zombiapokalipszis. Első dolga persze az, hogy családját biztonságba helyezze, ám ezután jön a kemény feladat: a fejesek őt bízzák meg eme globális probléma megoldásával...

"Minden sorozatgyilkos arra vágyakozik, hogy elkapják"

Egy filmet se húzott annyira az ág az utóbbi időkben, mint a WWZ-t. Premier-tolódás, seregnyi pótfelvétel, teljesen elszabadult büdzsé (120 millióról olyan 200 fölé), egyre csak romló sajtóvisszhang, és Brad még a rendező úrral is összeveszett, ha minden igaz, egy életre. Mindezek fényében minden tiszteletem az említett úriemberé, azaz Marc Forster-é, hiszen ebből a ritka nagy káoszból képes volt egy váratlanul jó (és sikeres) filmet összetákolni. Pedig a bajok már az alapanyagnál elkezdődhettek, hiszen Max Brooks bestsellerével mindent lehet csinálni, csak filmre adaptálni nem, legalábbis alapvető átírás nélkül.

Nem is sok maradt végül a nyomtatott eredetiből, de az alkotók a lehető legjobbat hozták ki a lehetetlenből: filmünk nyílegyenes, viszont baromi izgalmas, egy igazi hell ride, ami, ha hiszed, ha nem, aggyal is rendelkezik, méghozzá vállalhatóval. A rendkívül gyors és örvendetes felvezetés után a World War Z egyfajta kirakós-mozivá, világjáró kalandfilmmé válik, és szájtátós akciók ide vagy oda, ez a nyomozás az, amiért igazán izgulni lehet. Brad Pitt újonnan kitalált karaktere abszolút telitalálat a maga szintjén, mint ahogy az is, hogy nála többet mi se tudunk meg, vagy látunk a helyzetből (a'lá War Of The Worlds). Forster se hagy kívánni valót maga után: rendezése bár átlagban megmarad egy kiváló nyári blockbusterek szintjén, de azért időről-időre be tud dobni pofátlanul jópofa megoldásokat (virológus srác), sőt, a legkritikusabb pontnál még szembe is fordul a rendszerrel - és bejön neki. Több fronton is nyer tehát ez az előre elátkozott zombifilm, és egyetlen megbicsakláson túl (ami sajna pont a megoldás) gond nélkül vesz minden akadályt. És ez az, amire senki se fogadott volna, még én se - így duplán jár a főhajtás. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HcwTxRuq-uk

Címkék: kritika brad pitt action 8/10 adventure marc forster world war z

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr855384842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása