What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: 2 kaliber - 2 Guns (2013)

2013.09.18. 18:03 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Avagy sablongyár az izzadó disznók földjén.

2guns_movie.jpg

Denzel és Wahlberg jó párost alkotnak az alvilág keretein belül, ám egy ponton kiderül, hogy mindketten beépített jófiúk. A haverság ettől még fennáll (bár kezdetben akadnak nehézségek), csak már nyílt lapokkal mennek a rosszfiúk ellen.

"Kis bika feje a táskában van"

A 2 Guns alatt az jutott eszembe, hogy lassan össze kellene számolni, hogy az utóbbi években hányszor járhattuk meg Hollywood közreműködésével a sztereotipizált Mexikót, hiszen lassan minden második tucatakció odahelyezi cselekményének egy részét (vagy egészét). Az is eszembe jutott, hogy én ezt már marhára unom: tele a tököm a földi pokolként ábrázolt sivataggal, ahol nincsen se víz, se civilizáció, se élet, csak 0-24-ben izzadó, és talán pont ezért a lehető legközelebbről fényképezett szőrös és gusztustalan hímek, akik egyik kezükben töményet, másikban stukkert lengetnek, miközben az orrukból kilóg a kokó. Ha a cél az volt, hogy attól a helytől egy életre elvegyék a kedvemet, hát sikerült: nemhogy az ország közelébe nem fogok soha az életbe önszántamból menni, de ezentúl kétszer meggondolom, hogy beüljek-e olyan filmre, ami csak egy kicsit is a tárgyalt ország határain belül játszódik.

Filmünk abban, hogy a filmvilág által kierőszakolt rasszizmusommal viaskodjak a saját kis fejemben, egyáltalán nem hátráltatott (inkább csak szítta a tüzet) - ugyanis semmilyen szinten nem volt képes lekötni, így ismételten nyugodtan figyelhettem egészen más dolgokra. Pedig a buli nem kezdődött rosszul, de a két beépített, majd szervezete által elárult közfelügyelő kálváriája nagyon rövid időn belül nagyon elcsesződött - annak ellenére, hogy láthatóan igyekeztek a készítők fenntartani a figyelmet. Öt percenként dobnak be két fordulatot és három csörtét, ám ezeknek kábé a tíz százaléka állja meg a helyét, a többi csak irritáló - hol azért, mert felesleges, hol meg azért, mert banális.

Egyetlen jó pontot tudok kiemelni, ez pedig a két főszereplőnk: Denzel és Marky Mark között működik a kémia, szórakoztatóan húzzák egymást, ugyanakkor önmagukban is megállják a helyüket, ami azért hatalmas mák, mert a buddy-movie műfaj ellenére többször vannak szeparálva, mint összeeresztve. Ettől még a 2 Guns persze nincs megmentve: halálosan unalmas darabbal állunk szemben, aminek 109 perce egy örökkévalóságnak tűnik, és amit csak húzónevei tudnak minimálisan emészthetővé tenni. 3,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vdv6LqNosp4

Címkék: kritika denzel washington comedy action mark wahlberg 3.5/10 james marsden 2 guns

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr665522614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása