What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack XVIII

2013.09.30. 09:08 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Már megint megnéztem pár filmet, hogy nektek ne kelljen.

Az ötéves jegyesség - The Five-Year Engagement (2012)

five_year_engagement_movie.jpg
Arról nem volt szó, hogy meg is kell néznünk

Jason Segel megkéri Emily Blunt kezét, hisz oly régóta együtt vannak (najó, nem), és annyira szeretik egymást - ám a következő két órában csak tologatják a lagzit, hiszen az élet mindig közbeszól, az évek pedig csak úgy repülnek. Az újkori, szerencsétlen Apatow receptet követi a Five-Year, vagyis legalább annyira, ha nem jobban dráma, mint vígjáték, annak ellenére, hogy utóbbinak van eladva. Nincs ezzel semmi baj, erre jó a dramedy, csakhogy ez nem az: ez inkább egy (szokásosan) túl hosszú, melankolikus szenvelgés, amin hébe-hóba elmosolyodsz (mert Segel szarvasos korszaka azért nagyon üt).  De az igazi probléma nem ez, hanem a két főszereplőnk közti kémia hiánya - Jason és Emily között egyszerűen nincs semmi, max a levegő (ez azért fura, mert a Gulliverben nagyon jól működtek együtt). Így pedig hiába papol nekem a rendező (Nicholas Stoller, akit szintén kedvelünk, szóval nagy csillaghullás ez a film) az élet nehézségeiről, a rohanó időről és a párkapcsolatok buktatóiról, nem tudom bevenni, mert senki sincs, aki mindezt lekommunikálja nekem. Ettől függetlenül a film nem egy katasztrófa, vannak jó pillanatai, és Emily-t is bármeddig elnézzük.... csak az egész egy olyan.... semmi. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kuDpU1vzekE

Az ördög benne lakozik - The Devil Inside (2012)

Found-footage horror ördögűzésről, mindezt egy klisé múzeummal megtámogatva. Bár hozzáteszem, a Devil Inside nem olyan borzalmas, mint a híre, egyszer elnézegethető, ám teljesen hidegen hagyó darab. Minden felvonul, ami ilyenkor szokás: papír karakterek, "ilyet még nem láttam" démon, menő, ám lényegtelen pillanatképek, örök aksival rendelkező kamera, és a Blair Witch-et is kenterbeverően gáz befejezés, ami vagy a pénz elfogyására, vagy a maradék nyersanyag elvesztésére utal. Összecsapott mű ez, nem több, mint egy kis könnyű pénz a Paramountnak, kár is vele foglalkozni. 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OyT7xMPurgw

A dilemma - The Dilemma (2011)

Vince Vaughn egyszer rajtakapja legjobb barátjának, Kevin James-nek a nőjét (Winona Ryder), hogy mással kufircol - ezek után száz percen keresztül őrlődik, kukkol, nyomoz, majd semmi se történik, de a morális tanulságot, miszerint az őszinteség a legfonotsabb, legalább hússzor leerőszakolják a torkunkon. Mindezt 80 millióból, Ron Howard-al a kamera mögött, és Jennifer Connelly-vel a díszletben. Akárcsak a tologatott esküvőnél, itt is a műfaji besorolás az egyik Achilles-sarok, ugyanis a Dilemma drámának egy vicc, viszont vígjáték voltához képest egynél többször biztos nem nevetsz rajta. Vaughn szómenése egyszerűen sok, Ryder picsasága meg elveszi a kedvemet a másik nemtől (másik tanulság: minden nő kurva, hiába hiszed azt, hogy nem) - kettejük taktikai háborúja akar ez valahol lenni, de annak se jó. Erre se tudok mit mondani, csak azt, hogy egy nagy semmi, viszont ezesetben még felszíni értékekről se beszélhetünk. Az egyetlen pozitívum, hogy legalább nem bánt. 2/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2n5Jy27aVqk

Címkék: kritika horror comedy winona ryder drama vince vaughn rhys ifans 5/10 2/10 ron howard emily blunt jennifer connelly kevin james jason segel the dilemma szarfilm pack nicholas stoller the devil inside the five year engagement

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr645540695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása