What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Don Jon (2013)

2013.10.14. 09:15 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Sose lehet tudni, kiből bújik elő valami bölcsesség.

don_jon_movie.jpg

Jon (Joseph Gordon-Levitt), a pornófüggő izomagy egy nap találkozik a tökéletes plázacicával (Scarlett Johansson), és gyorsan meg is szerzi magának - ám a folytatásban komoly gondok akadnak.

"It's in the history"

Joseph Gordon-Levitt első magánszámával (hiszen a főszerep mellett övé az írói és a rendezői szék is) egy jó kis ironikus romkomot ígér, ám ennél végül sokkal többet ad. Azon túl, hogy halálra nevetett ritka őszinte szituációival illetve a fél világnak felvillantott fityiszekkel, nagyító alá helyezi a párkapcsolatokat is - utóbbi elemzése alatt ráadásul sikeresen lép túl a főszereplők által képviselt "fajokon", és mindenkinek számára hasznos tanácsokat igyekszik letenni az asztalra, végül sikerrel. Nagy debütjében, a Summer-ben valószínűleg megtanulta, hogy a kezdeti románcnál sokkal érdekesebb az azt követő időszak boncolása, a kopírozás bélyegét mégse sütném rá, ugyanis a Don Jon legalább annyira erős egyéni stílussal rendelkezik, mint Webb filmje. Gordon-Levitt tabuk nélkül, szinte már pofátlanul mesél a hétköznapokról, és ezzel a hozzáállással könnyedén vesz olyan akadályokat, mint a szerelem lényegének megtalálásának hiteles bemutatása. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy filmünk remek alakításokkal és szinte már meglepő fordulatokkal rendelkezik, akár ki is jelenthetjük, hogy az elmúlt évek (egyik) legjobb romantikus vígjátékával állunk szemben, mely műfajának királyaihoz hasonlóan sokkal inkább egy szerelemről szóló film, mint egy szerelmesfilm. Ilyen kezdés után nagyon kíváncsi vagyok, hogy Joseph mikkel fog még előállni - addig is nagy tapsot neki. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6615kYTpOSU

Címkék: kritika comedy scarlett johansson romantic julianne moore 8.5/10 joseph gordon levitt don jon

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr675567530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása