What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Carrie (2013)

2013.10.30. 17:19 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Carrie, a Nexus-6 -os.

carrie_movie.jpg

Carrie White (Chlöe-Grace Moretz) nem élvezi túlságosan gimis éveit: ő a számkivetett, a csúfolandó, a közröhej - plusz még az anyja (Julianne Moore) is egy szentfazék. Ám Carrie lassan felfedezi, hogy titokzatos képességek birtokában van, és ha kész lesz, jaj annak, aki az útjába áll. 

"Witch"

Remake-et készíteni nem lehet egy leányálom, hiszen általában még a munkálatok előtt rákerül a darabra a "hát ezt meg minek" bélyeg a nagyérdemű részéről, és rendező legyen a talpán, aki ebből pozitívan jön ki. Erre az egyetlen esélye az, ha valami újat próbál kihozni az anyagból, más megvilágításba teszi, esetleg hozzákölt - lényeg, hogy a végeredmény önálló tudjon lenni. Vannak azonban olyanok, akik egyszerűen csak előkapják az indigót, aztán hadd szóljon.

A Carrie is pont egy ilyen CTRL+C / CTRL+V film - sorra köszönnek vissza a már ismert felvételek és dialógok, talán még azonos díszletekkel és hangsúlyokkal is. Filmünknek (és rendezőjének) viszont marha nagy szerencséje van azzal, hogy az alapanyag bitang jó, s a kopírozás is pöpecre sikerült - még azt is megkockáztatom, hogy jobb lett. Az új verzió ugyanis komoly fegyverténnyel rendelkezik a főszereplők személyében (a Spacek-Moretz meccset mondjuk döntetlenre szavaznám, ám Julianne Moore magasan veri kihívóját, és végig a frászt hozza rám, még akkor is, ha nem csinál semmit), illetve ha Peirce egyszer-egyszer kilép a másológép mögül és rendezőként viselkedik, akkor az egyértelműen a film javára válik. 

Carrie tehát eléggé furcsa szerzet: hozzáállásában kishitű és szolgai, ám feladatát remekül végzi el, s kábé olyan hatásos, mint elődje. Ha valakinek lett volna töke még az előkészületi szakaszban, még rohadt jó film is válhatott volna belőle. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SdoVioPv0fs

Címkék: kritika horror drama carrie 7/10 julianne moore chloe grace moretz

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr955606644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása