What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Jack Ryan: Árnyékügynök - Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

2014.01.20. 08:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Emberséget az akcióba? Nyerő ötlet.

jack_ryan_movie.jpg

Jack Ryan (Chris Pine) egy régi baleset miatt csak asztal mögött ül a CIA-nál, viszont nagyon élvezi, és így roppant hasznos munkát végez. Ám egy nap kénytelen terepre menni, ahol aztán minden rosszul sül el, hősünknek pedig az ismeretlenben kell helyt állnia...

"This is geopolitics, not couples therapy"

Úgy tűnik, Thor igencsak megszerettette a nagyszabású hollywoodi akciófilmek világát Kenneth Branagh-val, hiszen a shakespear-i munkáiról (és azok iránti rajongásáról) híres színész-rendező most ismét egy ilyen művet vezényelt le. Érdekes figyelni, hogy Branagh ezzel a háttérrel mit kezd az említett "műfajjal", illetve a kapott, papíron valószínűleg nem túl míves anyaggal. Mert bár a Jack Ryan eredetét elmesélő történet összességében egész korrekt, azért vannak benne igen nagy döccenők (mint az oroszlánbarlangba beküldött, hőn szeretett nő - most komolyan, ki csinál ilyet? ) és klisék (tényleg megint az oroszok?), ám rendezőnk valami csoda folytán ezekből győztesen, vagy legalább egy döntetlennel ki tud jönni, és még azelőtt elhesegeti az esetleges rossz szájízt, hogy az megjelenne. Méghozzá azért, mert az itt megszokottnál sokkal jobban szívén viseli a karaktereket - ugyanúgy embert tud faragni a huszadrangú bérgyilkosból mint a főgonoszból, vagy akár Keira Knightely (valószínűleg) csak dísznek szánt karakteréből. Jó ilyet látni, címszereplőnk esetében aztán pláne: Jack Ryan, annak ellenére, hogy fizikailag néha túlzásba viszi a dolgokat, tényleg egy, az ismeretlentől megszeppent elemző, akinek nem csak sármja, de félelmei is vannak, és akit lesokkol, mikor embert kell ölnie.  

Emellett az izgalom és az akció (legyen kispályás vagy világmentő) is remek fordulatszámon pörög, Chris Pine nagyon jól végzi a dolgát, ráadásul a Keira-val előadott romantikájuk se ciki, sőt. Egy szó mint száz, a Shadow Recruit bár nem kiemelkedő, de az átlagot verő, nagyon is tisztességes akciómozi, ami ugyan Jack Ryan világát nem kezeli tökéletes hűséggel (illetve Bond felé rugdossa), de legalább roppant színvonalasan szórakoztat. 7/10.  Kár, hogy nem lesz folytatás.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FZtVfmTZftk

Címkék: kritika keira knightley action kevin costner 7/10 kenneth branagh chris pine jack ryan

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr815771455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása