What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Szerelemre hangszerelve - Begin Again (2014)

2014.08.04. 11:39 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Utálok zseniális feel-good filmekről írni, most se nagyon sikerült.

begin_again_movie.jpg

Dan (Mark Ruffalo), a lecsúszott zenei producer egy ritka szar nap végén talál rá a Gretta-ra (Keira Knightley), a szintén lecsúszott, tehetséges zenész lányra. Miután meglátja benne a lehetőséget, egy kis rábeszélés után már együtt is dolgoznak egy lemezen - pénz nélkül, ám hatalmas lelkesedéssel.

"She's English; she's a little uptight." 

Könnyen rá lehetne mondani John Carney új filmjére, hogy ez igazából a Once újrázása, hiszen számos jel mutat erre (főleg a kísértetiesen hasonló szerelmi szál), ám míg emlékeim szerint az inkább egy keserédes love story volt sok muzsikával, addig a Begin Again egészen másról énekel egy nagyon is fennkölt himnuszt: a kreativitásról, annak szépségéről, és az azáltal szövődő barátságokról. A nincstelen gitáros csaj és a még nincstelenebb producer underground hadjárata bizonyosan rengeteg művészléleknek fog jókora lökést adni, nem is véletlenül - ahogyan Carney prezentálja az alkotás varázsát, az egészen lenyűgöző, szívvel s lélekkel teli, kisebb fajta mozi-csoda. Annál már csak a karakterek, és a köztük alakuló, mélyen emberi kapcsolatok a jobbak: Keira és Mark tökéletesen kiegészítik egymást, remek párost alkotnak, a játékidő közepén megeső esti randijuk pedig (ami egyébként a filmtörténet egyik legjobbja)... most képzelj ide valami nagyon klisés és nyálas, egyben rendkívül pozitív jelzőt.

Simán lehetne a Begin Again-ből egy 100%-os mozivarázs, és csak hajszál, vagyis a szálak suta elszövése, illetve a kicsit túlgondolt felvezetés választja el őt ettől a titulustól, de annyi baj legyen: az év feel-good filmje cím így is megvan, és nagyon valószínű, hogy találkozunk vele az éves Top 10-ben. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uTRCxOE7Xzc

Címkék: kritika comedy keira knightley drama 9/10 mark ruffalo catherine keener hailee steinfeld begin again

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr316572277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása