What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

MoziPack VIII

2014.11.26. 09:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A nyolcadik MoziPack-ban így-vagy úgy, de mindenki beszél.

 

Éjjeli féreg - Nightcrawler (2014)

nightcrawler_movie.jpg

Lou(is) Bloom (Jake Gyllenhaal) például ledumálja rólad az összes etikai normát, amiben valaha hittél a tévé, de a világ kapcsán is. Az ő területe az éjszakai város, tele késeléssel, rablással, öléssel, ütközéssel - de ő nem segít, hanem felveszi ezeket, majd pofátlanul jó pénzért eladja az anyagot a híradónak, "minél véresebb annál jobb" alapon, s közben rezzenéstelen arccal előadja neked, hogy végülis neki van igaza. Dan Gilroy filmjében még az említett környezet a legszelídebb, az igazi pokol egyrészt a csatorna vágószobájában, másrészt pedig Lou szemében van - mégpedig azért, mert ő ehhez az egészhez lelkiismeret furdalás nélkül áll hozzá, sőt, még élvezi is (Gyllenhaal egyébként élete alakítását hozzá). Nem tudom, melyik az ijesztőbb: ez a pszichopata, aki készíti nekünk az embertelen híreket, vagy a tévé, ami ujjongva szolgálja azokat fel. Gilroy, nagyon ügyesen nem akar erre válaszolni, rád hagyja, hogy az élet mely szegletéből ábrándulj ki egy életre - arról viszont gondoskodik, hogy ezt a mindfuck-ot a lehető legkirályabb módon éld át. Filmje nemcsak mélyen elgondolkodtató, de egyben rohadt izgalmas és szórakoztató, nem egyszer pedig még vicces is, illetve ha a helyzet megkívánja, olyan, elemi erővel bíró akcióval áll elő, amitől minden FF mozi minden üldözése elbújhat zokogva a sarokban. Tanulság: ne menj éjjel az utcára, mert vagy az alvilág, vagy egy Lou-féle állat ott vár téged - és nem tudom, melyikkel járnál jobban. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GRdHmB-EH9o

 

Káprázatos holdvilág - Magic In The Moonlight (2014)

magic_in_the_moonlight_movie.jpg

Ugyanakkor Woody Allen-nek az utóbbi idők tanúsága szerint csak minden második esetben van mondanivalója - a Blue Jasmine-t követő Magic In The Moonlight pedig sajna az első esetek közé tartozik. Viszont ez az alapvető hiány nem hátráltatja őt abban, hogy beszéljen: a szokásos Woody-féle rizsagép most is működik, megállás nélkül, végig a játékidőn, anélkül, hogy ennek a mérhetetlen sok dumának bármiféle alja, tétje, értelme vagy akármilye is lenne. A sztori (a bűvész Colin Firth igyekszik a magát médiumnak kiadó Emma Stone-t leleplezni, ám ehelyett inkább beleszeret) ártatlan, viszont semmilyen, az alakítások jók, bár üresek, és persze tele vagyunk poénokkal is, ám ők se segítenek az összképen, miszerint egy hatalmas semmivel állunk szemben. Nem baj, azért azt nem mondanám, hogy bánt, és csak kicsit érzem azt, hogy elvettek tőlem 100 percet. És aki ismeri a mester újkori menetrendjét, az egyrészt számíthatott erre, másrészt tudja, hogy jövőre ismét mesterművet kapunk majd tőle - mondjuk, hogy ez volt az ára. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LAwbwKURvm0

 

John Wick (2014)

john_wick_movie.jpg

John Wick (Keanu Reeves) viszont nem beszél, legalábbis nem úgy, ahogy manapság szoktak. Ő egy mozitörténeti lelet: ugyan a modern kor és akciófilm díszleteiben és stílusában él, jelleme a 80-as évekből való, az akkori bosszúálló fegyverforgatók leszármazottja, s ez azt jelenti, hogy az ő nyelve a hallgatás, az a tesztoszterontól izzadó fajta, vagy max az egysoros aranyköpések, amik annyira kemények, hogy kettéhasad tőlük a vászon. Egy, a mai világnak megfelelő oldschool akciómozi az övé, éppen ezért a sztori vagy indokok tök mellékesek  (ne is gondolja bele, mert szétesel a röhögéstől), a lényeg az atomjó stílustól szinte már roskadozó hentelések sorozata, a büntető félmondatok hada, a vér és a káromkodások áradata, valamint az a kőkemény életérzés, amit nagyon, de nagyon rég tapasztaltál utoljára (mert amikor Sly ugyanebből viccet csinál, az nem az igazi). A profi kaszkadőr Chad Stahelki első rendezése tehát igen pazar: látszik, hogy fickónak van szeme, ért a filmhez, az akciókhoz főleg, és a humora is kurvajó (a filmbeli alvilág berendezkedése évek óta az egyik legötletesebb valami, amit láttam). Egyetlen bakija, hogy túlságosan elszalad vele a ló: a John Wick sokkal, de sokkal hosszabb annál, amit hajszálvékony belseje elbír, és a hatvankettedik tömeggyilkolás már rohadt unalmas tud lenni. Ezt leszámítva egy rossz szavam nincsen rá: remek kis akciómozi, ami úgy bírja megidézni a klasszikus korokat, hogy nem az akkori hősöket veszi elő hozzá a tolószékből. 7,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bvaftiAu7mw

 

Címkék: kritika thriller comedy keanu reeves jake gyllenhaal woody allen action colin firth 9/10 5/10 willem dafoe rene russo emma stone 7.5/10 nightcrawler mozipack magic in the moonlight john wick

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr766933735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása