What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A hetedik fiú - Seventh Son (2014)

2014.12.30. 17:20 | Adam Van Helsing | 5 komment

Nem minden rossz, ami trash.

seventh_son_movie.jpg

Gregory mester (Jeff Bridges) a középkor természetfeletti lényeit rendszabályozza meg, ha úgy adódik a helyzet. Ám mikor a lehető legrosszabb teremtmény, a hiper-boszi Malkin anya (Julianne Moore) kopogtat az ajtón, a vén szivar segítséget vesz maga mellé: egy hetedik fiú hetedik fiát, akiből a harc közepette kineveli inasát, társát és utódját. 

"Ha valamiben nem vagy jó, ami rossz, az jó."

Pont egy évvel ezelőtt lehettünk tanúi annak, hogy mi lesz akkor, ha a Universal egy hányattatott sorsú, többször elodázott filmet dob be a közösbe karácsony táján. Ám a Seventh Son (aminek majd' két éve lett volna az eredeti premiere) nem csak a forgalmazó tekintetében mutatott előzetes hasonlóságot a rossz emlékű 47 Ronninnal: a trailerek alapján ő is egy B-  fantasy-nak tűnt, fájó sztorival, béna poénokkal, és porhintésnek szánt CG arzenállal. Nos, a végeredmény végül is ez lett, ám ez közel sem olyan rossz, amilyennek hangzik. Jeff Bridges boszorkányvadászata a maga buta módján kifejezetten kellmes, egy jóféle trash, amibe semmi értelem vagy egyéb érték nem szorult (jó, azért egészen tisztességesen, valamikor pedig ténylegesen jól néz ki), viszont száz percen át szórakoztat, és ezt nem lehet tőle megtagadni. Hogy a pozitív kicsengést a pincéből induló elvárásoknak, naiv mesevilága bájának, a még mindig szexi Julianne Moore-nak, és az "annyira elszállt, hogy már jó" jellemének  köszönheti-e, vagy annak, hogy az eltelt évek alatt valaki tényleg épkézlábra kalapálta, azt mindenki döntse el maga. 6/10

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TXiNkOjM7oM

Címkék: kritika fantasy action 6/10 adventure julianne moore jeff bridges seventh son

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr427023271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pixynor 2014.12.31. 16:45:45

Pokolian unalmas film volt, most ültem be rá az Aréna plázába és azt hittem elalszom, ami feldobta a dolgot, hogy a film vége előtt megállt a mozi, villany felkapcs és rendőrök özönlenek be a terembe miszerint bombariadó és mindenki azonnal hagyja el a helyszínt, és a jegyet majd be lehet cserélni :)

Ettől igazán izgalmassá vált a film, de kedvem sem lenne végignézni.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.12.31. 18:40:05

@Pixynor: Még sosem volt szerencsém bombariadóhoz (pedig bőven adok rá alkalmat), de félek, hogy valami nagyon várt és frekventált film alatt fog egyszer rám köszönni.

Pixynor 2014.12.31. 18:42:58

@Adam Van Helsing: ha ilyen van lehetőséged lesz rá újra megnézni, a mozis hölgy, aki jött a rendőrökkel azt mondta, hogy a jegyet bemutatva, kapunk majd egy ingyen jegyet, csak még nem tudjuk mikor, talán 2-át említette. De megbeszéltük, hogy nem erre a filmre fogjuk kérni, tök mindegy, hogy nem láttuk a végét. De fura, ilyen még velem sem esett meg. És fogalmunk sincs mennyire lehetett éles a dolog, mert nem egyből kitereltek, hanem engedtek mindenkit autójához menni és szépen lassan távozni. Még fél óráig tartott mire kijöttünk a parkolóból, szóval ha éles lett volna a dolog, akkor tuti ezt nem engedik meg. Lehet valamelyik szerencsétlen alkalmazott nem akart dolgozni, és buliba akart este menni. :)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.12.31. 18:46:10

@Pixynor: Engem nem a jegy ára aggasztana, hanem hogy megszakítanak az élményben.
Persze inkább az, minthogy szétszóródjak a szélrózsa minden irányában.

Pixynor 2014.12.31. 18:48:01

@Adam Van Helsing: én sem a jegyárra gondoltam, hanem nézheted újra előröl. Így voltam a Galaxis őrzőivel, imaxban néztem, de abban a filmben annyi látni való volt, hogy míg elől koncentráltál valami párbeszédre, hátul is történt valami, ha mégegyszer megnézi az ember, új dolgokat is láthat benne.
süti beállítások módosítása