What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

2014: Legjobb jelenetek a moziban

2015.01.01. 10:12 | Adam Van Helsing | 6 komment

Itt az újév első napja, és ez csak egyet jelenthet: kezdődik a nagy, 2014-es leltár! A szabályok az elmúlt évekhez képest változatlanok (a hétből öt kategóriában 2014 során hazai moziforgalmazásba került, és általam látott filmek versenyeznek - 84-en vannak amúgy), szóval indulhat a buli. Elsőként, mint mindig, jöjjenek a legjobb a jelenetek - amik a szemedet a vászonra, a karodat a karfára, az agyadat meg egyetlen gondolatra szögezik: basszus, ez a mozi!

 

5: Megint Dol Guldur (A Hobbit: Az öt sereg csatája - The Hobbit: The Battle Of The Five Armies)

2014_scene_the_hobbit.jpg

Szauron titkos fészke már tavaly is fellopózott erre a listára, s ez nem véletlen: ha van valami, ami 100%-ban működött a Hobbit szerencsétlen trilógiájában, az Dol Guldur elhagyatott vára, és minden, ami ott történik. Múlt évben eljutottunk a csúcsponthoz, ősi erők csaptak össze a romok között, olyan stílussal és feelinggel, hogy az agyamat eldobtam (megint). És nem érdekel, milyenek voltak az új filmek, ezt látva én akarok egy Szilmarilokat PJ-től.

 

4: Reggeli (Harag - Fury)

2014_scene_fury.jpg

A háború közben édes a pihenés, és ilyenkor a legegyszerűbb dolgok, mint egy rántotta vagy egy csók is lehetnek felemelőek. Ez önmagában is gyönyörű, de David Ayer itt nem áll meg: az idillt seperc alatt rémálommá változtatja, és ettől megszakad az ember szíve. A feszültséget vágni lehet, a sötétség rátelepedik mindenre és mindenkire, és te nem tehetsz mást, csak kiábrándulhatsz az emberiségből - közben pedig rettegve várod, hogy Brad Pitt mikor lövi szét valakinek a fejét.

 

3: Lékelt koponya (Holtodiglan - Gone Girl)

2014_scene_gone_girl.jpg

David Fincher zsinórban harmadjára játssza el az 'i-re a pontot' esetét - azaz utolsó felvételével definiálja végleg filmjét, ami már addig is kurvajó volt. A nyitókép visszatér, Ben Affleck koponya lékelésről elmélkedik, és világossá válik: ezt a meccset, amiben a gyengébbre maga a pokol vár, valaki nagyon, de nagyon elvesztette. Ez biza egy hetedik szintű gyomros volt.

 

2: Dinobot Charge (Transformers: A kihalás kora - Transformers: Age Of Extinction)

2014_scene_transformers.jpg

Hatalmas, dinoszarurusz-szerű robotok rohannak lefelé Hong-Kong hegyein, hátukon egy-egy Autobottal, s a cél nem más, mint a világ megmentése - vagy legalábbis a túlerő megnyirbálása. Michael Bay rengeteg atomcool pillanatot hozott el nekünk a Transformers 4-ben, de vitán felül ez lett a legszebb: Optimus Prime önmagához való visszatalálástól, a Dinobotok betörésén át a városi zúzásig az egész színtiszta varázslat volt, amit Steve Jablonsky gyönyörű zenéje  tett igazi, nagybetűs élménnyé. Elképesztően csodaszép.

 

1: Üzenetek (Csillagok között - Interstellar) 

2014_scene_interstellar.jpg

Ha arról van szó, hogy az ember megmentheti a gyerekeit a biztos haláltól, nem kérdés, hogy mit fog, és mit kell tennie. Igen ám, de ennek ára is lehet, méghozzá eléggé nagy. De még mindig nem ez a legdurvább, hanem amikor szembesülni kell mindezzel. Christopher Nolan mesterien, egyben könyörtelenül mutatta be az idő leggonoszabb arcát, ráadásul pofátlanul egyszerűen és kreatívan. Cooper hátrahagyott családja üzenetit nézi, s ez alatt a három perc alatt egy egész élet pereg le a szeme előtt, ami tele van örömmel és bánattal - és amiben ő nem vett, és már soha nem is fog részt venni. Matthew McConaughey hihetetlenül nagy alakítása kétség kívül az év pillanata.

 

És amiket még nagyon eltaláltak: iPod Randi - Begin Again; Autósüldözés - Nightcrawler; Szélturbina és Rhino - The Amazing Spider-Man 2; 641 - Her; Ava - Only Lovers Left Alive; Szereljük a lefolyót - The Judge; Teremtés - Noah; Muto randi - Godzilla; Lógás - 12 Years A Slave; Minden, ami Batman - The Lego Movie; Minden, ami Winter Soldier - Captain America: The Winter Soldier; Minden, ami Jopling - The Grand Budapest Hotel; Philip kiszáll - A Most Wanted Man; Reklám - The Hunger Games: Mockingjay part 1; Emma Thompson kísérője - Saving Mr. Banks; Haveri cameo - Cuban Fury; Az igazi Dafoe - The Fault In Our Stars; Számla - The Disappearance Of Eleanor Rigby: Him; Johnny - Sin City: A Dame To Kill For; Nyitó autózás - The Rover; Futás a tetőn - The Expendables 3; Az első bevetés - Edge Of Tomorrow; Sárkánylovas - How To Train Your Dragon 2; Lesiklás - Teenage Mutant Ninja Turtles; Folytatások - 22 Jump Street; Denzel az Obiban - The Equlaizer; Maradék - Robocop; A jövő robotjai - X-Men: Days Of Future Past; Hullám - Exodus; Doki - A Million Ways To Die In The West

Címkék: transformers 2014 lord of the rings fury the hobbit interstellar best scenes transformers age of extinction gone girl

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr467027613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shushu2 2015.01.03. 11:10:32

Dol Guldur elhagyatott vára jelenet az év csalódása volt nekem, a cgi-t rossz volt nézni, mintha 90-es évekből maradt volna ránk, a "távozás" pedig mintha egy gyerekeknek szóló animációs filmből vették volna ki

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.01.03. 11:30:03

@shushu2: Sauron tényleg leléphetett volna stílusosabban is (ha arra gondoltál), viszont a CG-vel nem értek egyet, szerintem nagyon jó volt.
Kedvenceim a teleportáló nazgulok :-))

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.03. 12:24:41

Furyből messze ez volt a legjobb jelenet, mindenki azt emlegeti, hogy az akciók milyen jól meg voltak komponálva, de igazán ebből derül ki, hogy Ayer mekkora filmes.
A többi is jó, bár én mondjuk a TF4et meg a Hobbitot kihagytam volna, nem szolgált olyan elemi erővel egyik sem.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.01.03. 12:41:03

@danialves: A Fury végig elég ijesztő és/vagy kemény volt, de itt tényleg konkrétan megfagyott a levegő, én meg szabályosan rettegtem közben. Ilyet tényleg csak a legjobbak tudnak összehozni.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.01.06. 16:14:48

@doggfather: az egész DOFP-ra úgy ahogy van inkább igyekszem nem visszaemlékezni.
Mondjuk a Sentinelek még így is kaptak egy említést.
süti beállítások módosítása