What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Insidious - Chapter 3 (2015)

2015.06.29. 18:05 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Vajon egy dollárgyár tudja-e tartani a szintet?

insidious_3_movie.jpg

A Lambert incidens előtt pár évvel a médium Elise (Lin Shaye) éppen maga alatt van, és soha többé nem kíván szellemességekkel foglalkozni. Ám mikor egy szimpi tinilányt kezdenek el megkörnyékezni a túlvilági entitások, az asszony mégis elgondolkodik egy utolsó meló lehetőségén...

"I heard him in your room"

Papíron az Insidious 3 a legjobb esetben is a széria anyagi indíttatásból történő megerőszakolásának tűnik. Most gondolj bele: Lamberték története a legutóbb szépen lezárult; se Patrick Wilson, se Rose Byrne nincs a fedélzeten; ebből adódóan valami spin-off szagú prequel az egész, noname arcokkal; és nem James Wan ül a rendezői székben. Bűzlik a dolog rendesen, mint ahogy az lenni szokott, ahányszor horror franchise-t építenek a stúdiók. És mégis: az Insidious 3 egy remek kis film.

Mert az érem másik fele az, hogy bár Wan hiányzik, azért háttérben ott sertepertél, illetve direktori teendőit gyakori írótársa, Leigh Whannell vette át, a karakterek közül pedig csak sikerült átmenteni Elise-t, a szellemirtó médiumot, s szegről-végről az ő mozijává, az ő meglepően megható történetévé tenni az egészet. Az örökség tehát a felszínen tovább él, de az igazán jó hír az, hogy a tartalomban is. Whannell ugyanis nem téveszti szem elől azt, hogy az első két rész, meg Wan horrorjai úgy általában mitől is működnek annyira jól: ő is elsősorban a humánumra fekteti a hangsúlyt, és azt egészíti ki a minőségi és kreatív rémisztésekkel. Az Insidious tehát sikeresen tartja azt, amit én annyira szeretek benne, miszerint a frászok is nagyon jók, de a történet és az emberközpontúsága az, amitől igazán izgalmas lesz. A Chapter 3 ugyan nem ér az eredeti nyomába, de ettől még nincs semmi szégyenkezni valója. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qoczz7GmVys

Címkék: kritika horror 7/10 james wan insidious lin shaye

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr217582120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása