What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Fel - Up (2009)

2009.10.20. 15:11 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Egy nagy kérdéssel a fejemben ültem be a moziba: mit tud kezdeni magával a Pixar a Wall-E után? Mert a Wall-E annyira, de annyira tökéletes, hogy arra szavak nincsenek. És akkor itt az Up - és meg tudja azt csinálni, hogy csak pár hajszállal marad el a kis robottól.

Carl Fredricksen már bőven öreg, egyedül él kis házában, amit a nagyemberek el akarnak bontani, hogy hipermodern épületekekt húzzanak fel a helyére. Ekkor Carl gondol egy nagyot: léggömbök segítségével házastul elrepül, minél messzebbre. (Bal)szerencséjére vele tart Russel, egy kövér cserkész kölyök, aztán meg egy bazi nagy viharnak köszönhetően egy távoli, egzotikus tájon kötnek ki, ahol beszélő kutyák, bazi nagy madarak meg mifenék laknak. Hát, haza kéne jutni...

"Mi, hát mi olyat lehet kihozni abból, hogy léggömbökön utazik egy öreg faszi?" Hát kérem, nagyon is sok mindent, és a legjobb pillanatok a tényleges cselekmény előtt vannak. A bevezetés, mikor bemutatják a főszereplő, Carl Fredricksen életét (egyetlen szó nélkül) az egyszerűen gyönyörű, és már megint jönnek a szembe a könnyek, akár csak a Wall-E -nál. Viszont az Up, nem megy el addig, hogy sírva fakaszza a nézőt, ugyanis elődjével ellentétben sokkal inkább vígjátékként funkcionál. Ami nagyon jó, és végig szeretnivaló az egész, csak itt van az a bizonyos 1%, ami miatt elmarad a tavalyi Pixar mesétől.

"Lécciléccilécci, legyél a foglyom!"

A karakterek (mint mindig) hatalmasak, Carl, Russel, nem lehet őket nem imádni, viszont aki "lenyúlja" az egész show-t, az Doug, a beszélő kutya - ennyire szőrösen aranyosat én már évek óta nem láttam filmen, ha lehet majd plüssben kapni, én tutira veszek egyet. Meg hát a szokásos Pixar dolgok: nem szájbarágó, de nagyon szép tanulság, veszett jó poénok, és már megint olyan technikai megvalósítás, hogy az embernek percenként leeseik az álla.

Szóval az Up nyugodtan beállhat "második legjobb Pixar filmnek", nálunk meg jó esélye van az "év filmje" kitüntetésre. Ez egy csodaszép must-see movie, még legalább egyszer meg kéne nézni moziban... 10/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=USpI6Jzl3No

 

Címkék: kritika up comedy animation drama 10/10 pixar adventure

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr421463213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása