What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Pandorum (2009)

2010.03.14. 19:03 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Tudom, hogy ezért most kapni fogok, de kimondom: szerintem a Pandorum valami veszett jó film.

Bazi nagy űrhajó siklik a végtelenben. Az egyik utasa egyszer csak felébred a hiperálomból, és fogalma sincs, hogy mi van. Jó, azt tudja, hogy az Elysium fedélzetén van, de hogy ki ő, mi történt, egyáltalán mikor van, miért szakadozik az áramellátás, és miért van tök egyedül, na azt nem. Mondjuk a tök egyedül kérédés hamarosan megoldódik, hiszen, mint kiderül, enyhén szólva nincs egyedül...

"We call it... Pandorum"

 A Pandorum-ban az a jó, hogy egy halál egyszerű menetet visz végig, de azt nagyon jól csinálja. Elindul egy pontról, a totális semmiről, az ismeretek teljes hiányáról, egy karakter, egy helyszín. Aztán a cuccok (szereplők, infók, helyszínek, "küldetések") nagyon jó arányban és ritmusban jönnek elő, és a végére már egészen nagy, sőt, a kezdéshez képest hatalmas dolgokkal nézünk szembe. És közben az egész végig feszült és izgalmas tud maradni, sőt, eléggé félelmetes is, meg durva, de ez a jó benne. Valamint a sztori is tisztességesen jó, sőt, tök jó, jönnek a csavarok rendesen, és végre egy film, aminek nem rontják el a lezárását. Szépen lezárul az egész, és azt nem értem, hogyan akaják ezt folytatni? (mondjuk nem fogják, mert anyagi bukta az egész).

És hát igazából ennyi is. A Pandorum se több, se kevesebb mint egy tökös sci-fi horror, annak minden jó tulajdonságával együtt. Én személy szerint simán berakom az Alien meg a Sunshine mellé. Izgulós, félős, kemény, durva, cool, ennyi. A díszletekért meg külön piros pont, hát ez a hajó valami k*rvajól néz ki. 7,5/10, de szívem szerint egy nyolcas is kijárna neki. Első osztályú kis borzongás.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CC0-TbnOzxI

Címkék: kritika scifi horror dennis quaid pandorum ben foster 7.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr21839494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása