What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Hibrid - Splice (2010)

2010.09.27. 00:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ha valaki vérengzős horrorra vágyik, ne ezt a filmet válassza. Ha valaki egy izgi, ijesztő dráma-thriller kombót nézne, az üljön be a Splice-ra.

Adrien Brody és párja, Sarah Polley géntechnológiában utazó szupersztár tudósok (jó, mi?). Legújabban mesterségesen hoznak létre életképes lényeket, ám a nő többet akar. Az új lépcsőfok egy állat-ember-klón izé, ami/aki több, mint érdekes kísérlet: ő egy érző lény. A morális problémák között őrlődő hőseinknek nincs választásuk, így rejtegetik és nevelik a Dren névre keresztelt nőszerű valamit. Ám Dren az "anyjára" ütött: ő is többet akar a pajtába zárt életnél...

"This wont be human"

A Splice egy érdekes műfajkeverék, ám ha valamihez közel áll, az a családi dráma. Vincenzo Natali filmje ugyanis valóban félelmetes, de nem a szó megszokott értelmében. Illetve abban is, hiszen a végére befigyel egy jó kis vérengzés, de a lényeg sokkal inkább az emberi kapcsolatokban rejlik. A Brody-Polley-Dren féle felállás folyamatos változása és mozgása rátelepszik a néző agyára, aki legalább annyira tanácstalan, mint a hármas tagjai. Mi a fenét kellene, egyáltalán mit lehet egy ilyen helyzettel csinálni? Natali a végletekig viszi az érzelmi hálok összegubancolását, sőt, még szerepek felcserélésétől se riad vissza. Jó nézni, ahogy az "el kell pusztítani" Brody és a "de hát ő a miénk" Polley szépen lassan meggondolja magát, majd a film végére felváltja egymást. És akkor Dren személyiségéről még nem is beszéltünk... Nem is fogunk, azon mindenki képedjen el maga.

Az ötletes creature-elemek (del Toro befigyel), és a fel-felbukkanó jó kis ijesztések ellenére a Splice mégis egy torokszorító dráma, ami vagy elkapja az embert, vagy nem. Jó példa erre, hogy néhányan kiszálingóztak a nézőtérről - ez is példa arra, hogy ez nem egy felszabadító horror. Tessék a dolgok mögé látni, és ott felfedezni az igazi borzalmakat. Aztán utána jó hosszan megbeszélni - ugyanis a film gondolatok egész lavináját indíthatja el, már akinél egyáltalán bejött az egész.

Most is azt kell mondanom, hogy nem ajánlom mindenkinek, de aki mégis vevő az ilyesmire, az egy nagyon jó filmmel lehet gazdagabb. 8,5/10 megy neki.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=t6o_Vl2f07Q

Címkék: kritika horror thriller adrien brody sarah polley 8.5/10 splice

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr182324129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása