What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Kolorádó Kid (2010)

2010.11.06. 09:54 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Amíg világ a világ, mindig lesz ötvenhatos film.

Kreuzer Béla (Nagy Zsolt) keményen részt vett az 56-os forradalomban. A Corvinistákhoz tartozott, akik a legjobbaknak számították. Harc közben megismerkedett egy angol újságíróval, és valahogy még Bécsbe is kikerült a haverokkal. Ám a szíve hazahúzta, és visszatért a már szétrombolt hazájába. Néhány évvel később aztán lecsukták, és elkezdődtek a kihallgatások és egyebek.

A Kolorádó Kidnek, ha sok nem is, egyetlen érdeme azért van. Teljesen hihetően ábrázolja az ötvenes éveket, az akkori hangulatot, az embereket. Ilyen aprólékosságot ezen a téren régen láttam, ez tényleg dícséretre méltó. A viselkedések, a szlengek, de főleg Nagy Zsolt igazán elismerésre méltó alakítások, és ahhoz tartozó, sokszor már hadaró, de mindvégig hiteles és korhű szavajárása (legalábbis gondolom, hogy korhű). Ezzel akkor meg is voltak a pozitívumok.

A Kolorádó Kidnek ugyanaz a baja, mint legtöbb műfajbeli társának (azt hiszem, lassan lesz egy olyan műfaj, hogy 56-os film): érdektelen. Ez nem a film saját hibája, hiszen ha mondjuk öt évvel előbb készült volna, akkor valószínűleg nem lenne az. Hogy ezt hogy értem? 2004-ben és 2006-ban volt három 56-os film, cím szerint a Temetetlen halott, a Mansfeld és a Szabadság szerelem. Ezek a filmek, ha a tökéletestől távol is állnak, voltak annyira jók, hogy a témában mindent elmondtak - ráadásul különböző szempontokból, így tisztességesen teljes a kép.

Viszont az utóbbi években sikk lett (meg gondolom jó üzlet) 56-os filmet forgatni. Ugyanis az ember erre tuti, hogy kap állami támogatást, és még fegyverekkel és tankokkal is játszhat egy kicsit. És akkor jönnek a Nap utcai fiúk és a társai, és a néző már észre se veszi, hogy van egy ilyen jellegű film a mozikban - hiszen a nézettség miatt két hét után úgyis eltűnik -, vagy ha észre is veszi, inkább elkerüli.

Visszatérve a Kolorádó Kidre: nincs ezzel a filmmel semmi baj, ha önmagában nézzük. Remek korrajz, viszonylag érdekes történet, egyáltalán nem rossz alakítások. De sajna ez az önmagában nézés nem működik, így az a helyzet a filmmel, hogy már láttuk. Ez a Mansfeld lazábbik verziója, semmi több. Nem tud újat mutatni, hogy is tudna, mikor már mindent elmondtak előtte, nem is egyszer. Ez egy, végülis önhibáján kívül halálra ítélt film. De legalább az átlagnál jobban sikerült. 6/10.

trailer (el ne hidd, hogy a film is ilyen): https://www.youtube.com/watch?v=L0Mo-Gv0BMo&feature=player_embedded

Címkék: kritika hungary drama 6/10 kolorado kid

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr112427275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása