What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Kosárba

2010.11.27. 09:56 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Mindenkitől elnézést a több napos kihagyásért, de olyan hírpangás van, hogy az szörnyű. Kínomban nem tudtam mit kitalálni, így arra jutottam, hogy a most karácsonyi vásárlásba  indulóknak adok néhány tippet dvd frontról. Leginkább a Media Markt-ok és Saturnok, illetve az Xpress kínálatáról tudok nyilatkozni, remélem, nyújtok egy kis segítséget.

Mindenek előtt kezdjük egy igazi nagy dobással, a minap megjelent Avatar extra változatával. Többször írtam áprilisban, hogy nem érdemes az akkor kiadott (és azóta el is fogyott, ill. újranyomott) cuccot megvenni, ami három rongyért egy fapados változat volt. Most a film a hozzá méltó kiszerelésben, 3 lemezen, tizenpár perccel hosszabban, papírfeknis külsővel, és egy másfél órás doksi filmmel jelent meg. Pár dologba a fotók alapján bele lehet kötni (nem full papír az egész, mint pl. a  4 lemezes Titanic, hanem egy sima műanyagot rejt a papírtok), de ennek biztosan rengetegen örülnének. A bolti árát egyelőre nem tudom, az biztos, hogy az Xpress-en 4890 ft, ami valószínűleg olcsóbb, mint a boltban. http://www.xpress.hu Természetesen BD-n is kapható, igaz, az már tízesbe kerül.

Szintén nem rég jelent meg a filmtörténet egyik örök klasszikusa, a Blade Runner-Szárnyas fejvadász. Ridley Scott '82-es sci-fi alapműve dvd-n háromezer forintot kóstál, amiben az a szomorú, hogy így is szinte fapados. Három kommentár található rajta, és ennyi. Ennek ellenére megéri beszerezni, főleg, ha valami igazi ínyencséget kívánunk ajándékozni egyik filmbolond szerettünknek. A Blade Runner minden pénzt megér, a Harrison Ford főszereplésével készült sötét, lehangoló, sci-fi noir tényleg egy alapmű. http://www.xpress.hu Aki megveheti BD-n is, az egy fokkal jobban jár, hiszen ott van egy extra lemez is, rajta a 2007-ben készített Dangerous Days, ami egy három órás dokumentumfilm a mű készítéséről, és ilyen jó werkfilmet még nem nagyon látott a világ. A BD 7500 ft-ba kerül.

Aki igényes akciómozit akar adni, lehetőleg fiúknak, és azért nem költene annyit, annak tudom ajánlani az új Batman filmek akcióját. A Nolan-Bale páros munkái igazán igényes és hiperjó filmek, de azt hiszem, ezt mindenki tudja. Az első rész, a Batman Begins olyan 1700-ba, a második a Dark Knight 2000-be kerül. Ezt a két kiadványt, főleg ennyiért, csak ajánlani lehet. http://www.xpress.hu

Kötelességem megemlíteni, hogy a Transformers - Revenge of the Fallen gyönyörű fémdobozos verziója mindössze kétezer forintért beszerezhető a már említett boltokban, ami gyűjtőknek és kissrácoknak egyaránt nagy kincs lehet. Írtó jól sikerült dvd-ről van szó, amiről bővebben ITT lehet olvasni.

Gyerekeknek is lehet ám vásárolni, azon túl is, hogy az Intercom most rendezi a Disney akcióját (így pl. a Volt csak 1200). Már megvásárolható az év egyik legjobb filmje, a Toy Story 3, ami háromezer forintba kerül, van rajta jópár extra, és még egy külső papírfedése is van. Ez mindenképpen egy jó ajándék lehet a srácoknak. http://www.xpress.hu Akinek meg lemaradása van az előző részekből, az most a mindhárom filmet tartalmazó díszdobozt is megveheti, ennek az ára hatezer forint.

Persze tudom, hogy a többség inkább Shrek párti. December második jelenik meg a nyári mozisiker, a negyedik rész. Szintén háromezerért, viszont totál fapados kiszerelésben. http://www.xpress.hu A BD-sek megint jobban járhatnak, ugyanis abban a formában mindegyik rész meg fog jelenni egy közös csomagban, eléggé húzós, huszonnégyezres áron. http://www.xpress.hu Én inkább a How To Train Your Dragon-t ajánlom. www.xpress.hu

Ha valaki tinilánynak vagy hasonlónak keres valamit, akkor Burton-től az Alice in Wonderland-et lehetne mondani. Tim Burton az említett körökben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ráadásul Johnny Depp van a főszerepben. A film a mozikban tavasszal hatalmas siker volt világszerte, ráadásul most olcsóbban lehet hozzájutni a szokottnál - mindössze alig több, mint kétezer forintért. http://www.xpress.hu

Nem tudom, hogy még így van-e, de a múlt héten a westendi Media Markt-ban a David Lynch-féle Twin Peaks díszdobozos, igényes, és kilenc részt magába foglaló első évada mindössze 500 forintba került. Filmrajongó ínyenceknek szerezhetünk boldog pillanatokat ezzel is, de laikusoknak is érdemes lehet beszerzni, hiszen a televíziós sorozatok egyik alapművével és mérföldkövével van dolgunk. AZ 500 forint pedig kiárusításnak köszönhető, mivel ezen csak magyar felirat van, nemrég pedig kiadták ugyanezt szinkronizáltan is - ettől persze még rohadtul megéri. Neten rendelni ezt nem lehet, tudtommal csak az említett helyszínen kapható.

Igazi családi csomag a Karib-tenger kalózai összes. Ez a hatezer forintba kerülő díszdoboz mindhárom részt magába foglalja, és egészen impozánsan néz ki. Egyetlen hibája talán az, hogy az első és második részen (egy-egy audiokommentáron és bakiparádén kívül) csak a film található, magyarul kihagyták az extra lemezeket, viszont a harmadik kétlemezes változatban található meg benne. Ezt sem lehet rendelni, viszont mindegyik Saturnban és Media Marktban fellelhető.

Hirtelen ennyit jutott eszembe, remélem, tudtam egy kicsit segíteni.

 

Címkék: avatar twin peaks the dark knight batman begins pirates of the caribbean toy story myself alice in wonderland blade runner how to train your dragon transformers:revenge of the fallen bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr472476298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása