What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A Föld Inváziója - Battle: Los Angeles (2011)

2011.03.21. 19:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ez fájt.

Egy szép, napsütéses reggelen földönkívüli haverjaink egyszer csak durván lerohanják a Földet. Ennek örömére végigkísérhetjük az egyik honvédelmi szakasz útját ebben a háborúban. 

"Shit, I'd rather be in Afghanistan"

Szerintem létezik valahol egy forgatókönyv író program, aminek meg kell adni a kívánt film paramétereit, ő meg az addigi filmek elemeiből összerakja a cuccot. Az eredmény egy klisé múzeum, ami minden hihető emberi érzelmet és párbeszédet nélkülöz, de legalább még logika sincsen benne, gyors, és nem kell írót fizetni. A Battle: Los Angeles megtekintése alatt ez többször is eszembe jutott, ugyanis olyan, mintha írott alapja pontosan így készült volna. Szinte papírmasé karakterek futkorásznák össze-vissza, akiknek egyetlen értelmes mondatuk nincs, ami még nem is lenne akkora baj, ha nem a belőlük összeállított squad-ot követnénk a nagy ufó invázió közepette. 

A Battle két dolognak árulja magát: háborús filmnek, és CG romboldának. Ebből az első úgy ahogy sikerül (csak meg ne szólalna senki), láthatóan Ridley Scott Black Hawk Down-ja volt a kitűzött cél, néhány földi lövöldözés elég jóra sikerült, a film végi akció meg még fel is húzza az átlagot. A második már nem annyira. Aki egy Independece Day-t vagy 2012-t megidéző vászonszaggatásra számít, az csalódni fog: az ilyen snittekből alig egy-kettő van, és azok se tartanak tovább pár másodpercnél (akik csak erre vágynak, nézzék a trailert, ott legalább be vannak lassítva az említett szcénák). Ha az összképet nézzük, akkor a Battle igazából mindkét ígéreténél elbukik, hiszen inváziós filmnek nagyon gyenge, és bár az utcai csaták tényleg egészen jók lettek, mégsem érhetik el Scott filmjének szintjét, ugyanis hiányzik valami, ami az öreg róka alkotásában hatalmas szerepet kapott: a háború, a közelharc drámai bemutatása. A Battle pedig inkább nevetséges, mint drámai.

Ha valamit pozitívumként lehet elkönyvelni a filmmel kapcsolatban, az a technikai kivitelezés, főleg a hangvágás, illetve a tényleg jól sikerült finálé. De ez eléggé kevés az ok-okozat hiánya, az agysorvasztó dialógok, és az ígéretek alulmúlása mellett. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy agykikapcsoló film, én is úgy ültem le elé - de még így is csak nyomokban élvezhető. 3/10.

trailer (ez legalább jó): https://www.youtube.com/watch?v=tAdm9ssE6gk

Címkék: kritika scifi war action michelle rodriguez aaron eckhart 3/10 jonathan liebesman battle los angeles

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr122758057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása