What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sziréna

2011.05.25. 10:43 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A tegnapi Pirates kritikába két dolog nem fért be, szóval most pótlom ezeket.

Az igazi mindfuck bemutatása előtt még kitérnék Hans Zimmer filmben nyújtott zenei munkásságára. Zimmer a második rész óta szerzi a széria zenéjét (az elsőnél meg "csak" ott volt), és mindkét folytatásra jellemző volt, hogy a zenéjük valami hihetetlen minőséget képviselt. Ám Zimmer legnagyobb erénye szerintem az volt, hogy nem volt rest sem a Dead Man's Chest-hez, sem az At World's End-hez vadiúj témákat, sőt, szinte teljesen új zenei anyagot írni. A harmadik rész scoreja valami zseniálisan gyönyörű, és maga a film is az egyik legjobban "zenélt" film, amit valaha láttam. A negyedikre úgy ültem be, hogy kíváncsian vártam, mit hozott össze a jó öreg Hans. Hát semmit. És ez valami botrány. Talán két-három új dallam ha felcsendül az egész film alatt (aztán gyorsan el is hallgatnak), és lényegében egy összeollózást hallhatunk az eddigi részek témáiból - ami azért is gáz, mert mondjuk én, aki sokszor látta a filmeket, hallom a zenét, és látom magam előtt hozzá a képet. Imádom Zimmert, de a mostani részben nyújtott munkája számomra értékelhetetlen.

És akkor nézzük a nagyágyút, avagy a magyar szinkron egyik legnagyobb mélypontját. Szerepel a filmben egy sellő, akinek kiemelt szerep jut (mondjuk nem értem, minek), s akibe egy ifjú szerelmes lesz. Miután a sellőnek nincs neve, a srác elnevezi, angolul Syrena, magyarul: Sziréna. És ez komoly. És nem egyszer hangzik fel ez a név, és akkor az egész nézőtér dől a röhögéstől. Romantikus pillanat "Ó, drága Sziréna", és mindnki csak röhög, én mondjuk kínomban, hogy nem igaz, hogy senki, de senki nem vette észre ezt a szart. Az amúgy se magas átlagmutatójú film minden egyes Szirénánál zuhanórepülésbe kezd. Erre igazából szavak sincsenek.

Címkék: pirates of the caribbean myself

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr212930940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása