What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Kung Fu Panda 2 (2011)

2011.06.10. 18:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ezek után fokozottan haragudni fogok a DreamWorks-re, ha hülyeséget csinál.

Ami az első részben kemény volt, ma már rutin. Po, mint Sárkányharcos naponta rúgja szét valami ellenséges banda valagát az Őrült Ötössel együtt. Ám a nagymesteri címig egy dolog még hátravan: meg kell találni a belső békéjét. Viszont ebbe csúnyán beleszól a világuralomra törő barátságtalan páva, Shen mesterkedése, aki nem csak übergonosz, és feltalálta az ágyút, de Po tragikus és rejtélyes múltjához is sok köze van...

"Íme az ősellenségem: lépcső!"

Gyorsan szögezzük le: a Kung Fu Panda 2 majdnem olyan jó, mint az - egyébként remek! - elődje. Azt a kis elmaradást össz-vissz a túl sokáig tartó és túl sok mindenből építkező fináléja, valamint felesleges és majdhogynem röhejes illetve szánalmas, lezárás utáni mondatának köszönheti. Ezt a két gyenge láncszemet leszámítva egy igazán minőségi és szívvel-lélekkel teli, nagyon cool animációs filmmel állunk szemben - ami a DW össz pályafutását tekintve eléggé meglepő. Azonban ezzel a stúdióval, ha így halad tovább, nagyon komolyan számolni kell majd, mint Pixar riválissal (mondjuk ez nem a közeljövőben lesz: következő munkájuk a Csizmás Kandúr spinoff). Tavaly a Dragonnal mutatták meg, hogy nagyon tudnak, ha akarnak, idén meg Po tárgyalt második kalandja a bizonyíték erre.

Amellett, hogy a film alkalmazza a folytatásokra jellemző "mindenből többet" elvet, eléggé tisztességes univerzum-bővítést visz végbe, ám ereje nem ebben, hanem, nem tudok jobbat, szellemében rejlik. Ehhez most be kellene mutatni azt a részt, mikor medvekománk nekiáll megtalálni a belső békét: az a jelent annyira fantasztikus, és olyan jól összegzi az egész film hangulatát, hogy csak na: a "legjobb jelenetek 2011"-ben bérelt helye van. A Panda 2 ott nyer, hogy komolyan veszi magát, a kung fut és minden egyebet, és ebbe rakosgat poénokat (amik egyébként nagyon jók): nem pedig fordítva, ahogy ez általában lenni szokott a DW filmekkel.

Ráadásul az új karakterek is jól sikerültek (Shent nagyon megnézném angolul - Gary Oldman a hangja), és az első rész elejéről ismert 2D animáció is nagyobb teret kap, ami külön öröm. A Kung Fu Panda 2 éppen nem egy 100%-os varázslat, fentebb említett hibái még ebből is levesznek, ám a szíve nagyon a helyén a van. Ez simán egy 8/10. Kedves DreamWorks, még ilyeneket!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YIW5oo-8NYw

 

Címkék: kritika jack black comedy animation angelina jolie action kung fu panda 8/10 adventure gary oldman dreamworks

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr902973695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása