What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Blue Valentine (2010)

2011.09.01. 14:48 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Aki éppen fülig szerelmetes párkapcsolatban él, az várjon még ezzel a filmmel.

Dean (Ryan Gosling) és Cindy (Michelle Williams) többéves házasok - és mint ilyenek, eléggé kiégtek már a szerelem terén. Történetünk folyamán látatjuk, hogyan jöttek össze, illetve azt, hogyan ér véget egy fejezet az életükben.

"I feel like men are more romantic than women"

Derek Cianfrance nem találja fel a spanyolviaszt a Blue Valentine-al. Időben (esetünkben a két véglet között) ugráló, fájóan igaz és remek alakításokkal bíró párkapcsolat filmet már nem egyszer láttunk, kedvelt téma ez filmes berkekben. Éppen ezért filmünk igazán nem sok mindennel bír újítani - talán azzal, hogy minden összetevőjére ad még egy kis kakaót. Ugyanis a Blue Valentine nemcsak fájóan igaz, de kegyetlen is: eszébe nem jut, hogy a nézőt mosollyal az arcán engedje el, inkább a pofájába vágja, hogy "miért, nem ilyen az élet? Naugye". Nem egyszer eszembe is jutott, hogy a teremben lévő ölelkező, majd a film előrehaladtával egyre kevésbé ölelkező párocskák fején vajon mi is futhat át? Sokkal életszagúbb ez a film, mint legtöbb társa, Cianfrance, ha eredetiséget nem is mutatott fel, ezt rendesen összehozta. Nem mellékesen heves köszönömöket rebeghet színészeinek - Ryan Gosling, de főleg Michelle Williams pályája legjobb alakítását nyújtja, a valószínűleg "két ember a szomszédból" irányelvű játékuk félelmetesen pontos és tökéletes.

A Blue Valentine nagyjából egy jól kitaposott ösvényen (kivéve a végét) halad végig, akárcsak több műfajbeli társa, a különbség az, hogy ő egy sötétebb, nyersebb és profibb módon teszi ezt. Nem igazán szerethető, ellenben elismerésre méltó és gyönyörű, nem mestermunka, de határozottan jó, nem forradalmi, de egy gyöngyszemként elkönyvelhető. Szóval nem tökéletes - de hát az élet sem az, márpedig a Blue Valentine erről szól. Durván. 8/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sYgr_iGATB4

Címkék: kritika drama romantic michelle williams 8/10 ryan gosling blue valentine derek cianfrance

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr833194959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása