What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Sorozat: Mildred Pierce (2011)

2011.10.04. 10:16 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Remélem Kate Winslet ezek után már intenzíven visszatér a filmekhez, hiszen nála tehetségesebb színésznő manapság nagyon kevés van.

Mildred Pierce (Kate Winslet) a harmincas évek háziasszonya. Férj, két lány, süt-főz otthon. Egy nap azonban ura jól elhagyja őt egy fiatalabbért, és Mildred ott áll pénz nélkül meg egyik, Veda nevű, "szétverném egy téglával a fejét ennek a nagyképű kis cafkának"-típusú lányával, aki nagyon hozzászokott a jóhoz és a seggnyaláshoz. A kezdeti mélypontok után Mildred nem kis bátorsággal végre talpra áll: saját éttermet nyit, és lassan minden helyreáll. Veda igényeit azonban csak nem tudja kielégíteni...

Ha valamiért megérte elkészíteni ezt a minisorozatot, az Kate Winslet alakítása, hiszen az egyszerűen valami fenomenális. Winslet képes volt olyan mélységekig megformálni Mildred-et, ezt a tagadhatatlanul jó üzleti érzékű, ugyanakkor semmiből se tanuló, határozottan buta és belül totál üres (valahol érthető, hogy entellektüel lánya nagyon szabadulni akar tőle) harmincas évekbeli harmincas-negyvenes nőt, hogy ezek mind észrevehetőek rajta, még akkor is, ha csak áll és néz. Ragyogóan rejti el azt, hogy ő igazából egy roppant intelligens, izgalmas és zseniális színésznő - a filmet nézve már-már hajlamos vagy ezeket elfelejteni, annyira át bírt alakulni. Amit Winslet itt lenyom, az a színjátszás magasiskolája - nincs elmaszkírozva meg ilyenek, de egyszerűen egy teljesen más embert nézel a képernyőn. Nem tudom eléggé dicsérni.

Éppen ezért hatalmas hiba az alkotók részéről az, hogy egy ötrészes sorozat helyett nem játékfilmet készítettek Mrs. Pierce történetéből, mert így Kate-nek ugrott a következő Oscar (Emmy-vel vigasztalódhat), az egész produkciónak meg egy rakat jelölés. De a díjak még hagyján, fontosabb az, hogy az egész jobban is működött volna mondjuk két és fél órában, hiszen ez a sztori nem bír el ötször hatvan-hetven percet. Néhol fel is tűnik, hogy most nagyon nem tudnak mit kezdeni a kiszabott idővel, ebből pedig az következik, hogy a fő irányvonaltól (anya-lánya kapcsolat) menetrendszerűen letérnek - olyannyira, hogy a trailerek megnézéséig nem is esett le, hogy mi is itt a fő szálunk. A Mildred Pierce ha nem is csapong, de kiegyensúlyozatlanul halad, és inkább hasonlít egy naplószerű szappanoperára, mint egy végcéllal rendelkező egész történetre.

Viszont ha tudatosan maradtak volna a fővonalon, akkor se állnánk sokkal jobban, hiszen akkor meg nem történik semmi - egy jó kis 22-es csapdájával állunk tehát szemben. Mildred lányához való viszonyában ugyanis szinte semmi előremozdító nem történik, majdnemhogy ugyanott állunk a végén, ahol elkezdtük. Veda (akit Morgan Turner és Evan Rachel Wood egyaránt remekül formál meg) egy szemét kis ribi, anyja pedig minden húzását egy kis dühkitörés után elnézi (majdnemhogy ő kér bocsánatot), és mindig minden kezdődik elölről. Az utolsó rész és a kábé századik szemétség után meg végleg kiborul a bili - és ennyi. Mint mondtam, valóban nem változik semmi ebben a kapcsolatban, nem csoda hát, hogy nem lesz érdekes a sorozatunk. Ez két órában talán működött volna - így viszont semmikép.  

A történeti hiányosságok ellenére egészen nézhető az HBO újabb "csodája", és persze semmit se vonnak le a nem csak Winslet-hez köthető lehengerlő alakításokból. Aki remek színészek még remekebb játékára vágyik, annak mindenképpen ajánlom a Mildred Pierce-t. Aki igazi, izgalmas, és fordulatos drámát keres, az keressen tovább. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ErPMW9QBUWs

Címkék: kritika sorozat hbo drama evan rachel wood kate winslet 6/10 mildred pierce

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr563277289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása