What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: The Muppets (2011)

2012.01.15. 10:07 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Széles mosoly, kitárt szív, rekeszizom görcs - kezdődik a Muppet show!

Walter a világ legnagyobb Muppet rajongója. Egy nap a testvére, Gary (Jason Segel) és annak barátnője Mary (Amy Adams) elviszik őt a legszentebb helyre, a kaliforniai Muppet stúdióba - ám a helyszínen kiderül, hogy az már rég egy romhalmaz, és Stekszes Tex (Chris Cooper) a gonosz üzletember le is akarja dózeroltatni. Walter így megkeresi Brekit, majd együtt megkeresik a többieket, hogy utolsó esélyként összehozzanak egy utolsó műsort.

"Au-röfi-voir"

Jason Segel egy piszok nagy mázlista (és most nem azért, mert egymás után nyúlja le álmaim nőit), de ő az, aki megérdemli a szerencséjét. 2007-ben Seth Rogen egyik haverjaként kezdte a Knocked Up-ban, és Judd Apatownak hála alig egy év múlva főszerepet játszott a valaha volt egyik legjobb rom-komban (Forgetting Sarah Marshall), amit nem mellékesen ő maga írt. Onnantól egyenes volt az út, hiszen Segel egy ritka szerethető valaki, és ami fontosabb, bármerre jár, akár a legbénább produkciók háza táján is, képes minőséget vinni bárhova. Jason Segel iszonyat tehetséges, remek forgatókönyv író, nagyszerű humora van, és az egész lényében van egy nagyon jó kisugárzás - és baromi jó fej. Persze, hogy jó fej, hiszen szereti a bábokat. A világbajnok Drakula-musical után nem volt rest bevetni minden tehetségét és befolyását, hogy haverjával, Nicholas Stoller-el megírja, majd újra vászonra vigye a showbiznisz régi, ám legnagyobb sztárjait: a Muppeteket. Ezért mindenképpen jár neki a tisztelet.

Szögezzük le: a Muppets egy csoda. Egy olyan, szeretettel teli film, amit nem akarsz otthagyni, és amit azonnal megnéznél újra. Ahol egy Muppet és egy ember lehet testvér, és ez a világ legtermészetesebb dolga. Ahol lehet az utcán énekelni, és legszívesebben Te is beszállnál. Ahol mindent körülleng a barátság és a szerelem, de főleg a szőrös bábok egész hada. Ebben a világban annyira jópofa minden, hogy arra szó nincs, és tuti, hogy mindenki szívébe napsütést visz (már akinek van). A Muppets majdhogynem egy külön kategória, amiben lehet gyenge sztori vagy csak felskiccelt karakterek, egyszerűen nem érdekel senkit: mert maga az érzés annyira viszi az embert. Ezt a filmet érezni és szeretni kell - még a végén kiderül, hogy egy arthouse alkotásról beszélünk.

A Muppets egy majdnem tökéletes film. Igazából csak két gond van vele, de egyikről se ő maga tehet. Egyrészt érezhető, hogy a játékidő és a karakterek mennyisége nem képvisel azonos súlycsoportot. Hál' Istennek mindenki ügyelt arra, hogy minden Muppet kapjon legalább egy jó poént, a probléma nem is róluk szól, hanem a közülük kiemelkedőkről illetve az emberi szereplőkről (vagyis a főhősökről, akik így is vannak öten-hatan), akikre nem jut kellő idő, és emiatt kicsit lógnak a levegőben (mint szegény Amy Adams) - hiába na, ennek a filmnek 100 percre van arra, hogy új, hogy nosztalgikus, hogy aranyos, hogy vicces és hogy zenés legyen, és hősein kívül még a Muppet sereg minden tagjára is figyeljen. Ez azért embertelen - de sikerült úgy megoldani, hogy tényleg csak egy kicsit érzem a zökkenést, így említésnek igen, de panasznak helye nincs. A másik gond meg még ennyire se komolyan vehető, mert az egyszerűen a hype: hiszen a Muppets-ről november óta (meg már a zseniális trailerek óta) járja az a hír, hogy valami fenomenális, hogy a világ filmje, ésatöbbi. Ennek a várakozásnak teljesít egy kicsit alul, "csak" egy nagyszerűen zseniális, moziélménybe menő alkotás. Szóval, ha úgy vesszük, a Muppetsben nincs is hiba.

Olyan filmet, aminek ekkora szíve és lelke van, ritkán látni. A Muppets film egy olyan szeretnivaló valami, amit az ember három órán át is elnézegetne, de még inkább beköltözne Brekiék mellé a saját világukba (na most már muppet vagyok, vagy még ember?). Egy hatalmas feel-good élmény az egész, és ez minden képkockájáról csak úgy ragyog. De hogy kicsit gyakorlatiasan is fogalmazzak: nem emlékszem olyan filmre, ami közben ennyiszer röhögtem magamat a szék alá, illetve hatódtam volna meg. A Muppets varázsol - és ez ellen nincs mit tenni. Hazafelé meg táncolva megyünk. 9.5/10.

trailer: https://www.youtube.com/user/MuppetsStudio#p/c/1F1BE18087BDFDA1/19/C4YhbpuGdwQ

 

Címkék: kritika comedy amy adams jason segel 9.5/10 the muppets

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr343548335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása