What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: The Artist (2011)

2012.02.26. 12:32 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Idén a múlt iránti tisztelgés az álomgyári divat, ez már egészen biztos.

1927-ben George Valentin (Jean Dujardin) az igazi mozisztár. Ám mikor beköszönt a váltás, vagyis a hangosfilm, hősünk nem hajlandó haladni a korral - erre rá is fázik. A süllyesztőből csak a szerelem húzhatja ki...

"I won't talk!"

Michael Hazanavicious egy nap kigondolta, hogy ő némafilmet akar csinálni így kétezertizenvalahányban. Mire eljutott a megvalósításig, állítólag rengeteg akadályon kellett átküzdenie magát (köztük a sztori folyamatosan változásain), de nem adta fel, hiszen ez volt az ő szerelemprojectje - és tudniillik, hogy azokból általában jó végeredmény születik. Nincs ez másképp az Artisttal sem: igazán remek filmmel állunk szemben. A francia direktor annyira lenyűgözően és pontosan álmodta (újra) vászonra a némafilm korszak végét, hogy ismeretek hiányában valószínűleg fel se tűnne a nyolcvanöt évnyi különbség. Filmje nem csak egy tökéletes másolat, hanem egy hatalmas főhajtás is az ősök előtt - valamint egy olyan nosztalgia élmény, ami minden mozifan számára... nos, élmény.

Viszont az Artistnak van egy komoly hibája, miszerint ezen a jóleső nosztalgiafaktoron nem tud túllépni, nem képes egyebet nyújtani. Története kellemesen szórakoztató, ámde lapos, a színészek alakításai mesteriek, ámde karakterük nem nagyon van - ez a film teljesen azzá válik, amit megidézni kíván. Az Artist valóban egy némafilm, magán hordva annak minden tulajdonságát, legyen az pozitív vagy negatív. Szó se róla, Hazanavicious párszor bemutatja, hogy ő biza egy nagyszerű rendező (pohárletevés, homokcsapda, és egyebek), és az akkori filmgyártás korrajza is felettébb érdekes, de itt már tényleg megáll a tudomány. Ez a film 80%-ban önnön kuriózumára épít.

Viszont mint mondtam, remek film: bájos, szórakoztató, érdekes, nosztalgikus, és művészileg se kutya. És minden hibája ellenére nagyon szerethető, és ebben az esetben ez nyomja a legtöbbet a latba. 8,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=O8K9AZcSQJE

Címkék: kritika drama 8.5/10 the artist jean dujardin berenice bejo michel hazanavicius

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr684207919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása