What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Fehér pokol - The Grey (2012)

2012.03.24. 18:02 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ha abban a hitben éltél, mint én, hogy ez a film kimerül annyiban, hogy "Liam Neeson vs. tíz farkas", akkor Te is nagyon kellemeset fogsz csalódni.

John Ottoway (Liam Neeson) Alaszkában melózik: profi vadász, aki egy olajcég alkalmazottjait védi a farkasoktól. Mikor az egész brancs egy időre hazautazik, gépük lezuhan. Ottoway és még néhány túlélő kénytelen szembenézi a faggyal és a viharokkal, valamint egy egész farkasfalkával, ha élve haza akarnak jutni...

"Live and die on this day"

Szögezzük le gyorsan: a Grey nagyon odavág. "Fizikailag" úgy, mint a legkeményebb akciófilmek, szellemileg meg, mint az Into The Wild. Joe Carnahan filmjében többek közt ez a legjobb, hogy tartalmat tud vinni egy durva túlélő-kaland filmbe. Egyre fogyatkozó karaktereink mind ki vannak dolgozva, van mélységük, sőt, még jellemfejlődésük is, ami az előzetes elvárásokhoz képest nagyon nagy pozitív meglepetés - és még ezen felül is átlengi az egészet valami magasabb szellemiség. Carnahan továbbá nagyon jól ráérzett arra, hogy a természetnél nem kell jobb ellenlábas, nem kell azt semmivel se tovább ragozni. Filmje minden pillanatában hihető, környezete egyszerre tiszteletet parancsoló és iszonyat félelmetes, de annyira, hogy még a nyugis részek alatt se bír a néző nyugodt lenni. A Grey egy olyan szintű suspense-el dolgozik, amilyet már nagyon régen láttam - pedig nincsen benne semmi extra, csak a vadon. Talán egyetlen hibát lehet felróni ennek a filmnek, mégpedig a hosszát: én állítom, hogy kilencven percben jobban működött volna, mint így, két órában. Úgy a játékidő fele, háromnegyede körül azért érződik, hogy már túl van nyújtva egy-két dolog. De visszanézve, ez engem egy cseppet se érdekel.

Mert ami a végén van, az kőkemény. Ahogy Liam Neeson ott áll a halál torkában, és mind ő, mind pedig Carnahan meghozza a döntését... hát, ott már semmi se számít. Ott emelkedik minden hibája ellenére a Grey egy iszonyat jó filmmé, és az egyik legjobb, de leginkább legkeményebb férfi drámává, amit valaha láttam. Itt senki nem hódolt be semminek, csak az alapkoncepciónak - ez csak elismerést érdemel. 8.5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eUP5Vr0lBvY

Címkék: kritika thriller drama action liam neeson 8.5/10 joe carnahan the grey

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr124336653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása