What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Mocsokváros utcáin - Being Flynn (2012)

2012.05.03. 11:21 | Adam Van Helsing | 1 komment

Ne érdekeljen, miket írok most róla, egyszer mindenképpen nézd meg ezt a filmet, mert érdemes.

John Flynn (Robert De Niro) a legnagyobb írók egyike - mondja ő, miközben még semmit se adtak ki tőle. Öregkorára egyre lejjebb csúszik, végén az utcán köt ki. Ekkor találkozik szinte sose látott fiával (Paul Dano), aki elég nehezen birkózik meg a ténnyel, hogy hajléktalanként látja újra/először apját.

"You are me"

Paul Weitz filmje nemcsak érdekes, de egyben nagyon hiánypótló mű is. Hajléktalanokról szóló filmmel azért nem sűrűn találkozunk, ők inkább mellékszereplők szoktak lenni, kiket a filmesek vagy komikus, vagy elrettentő elemként használnak fel alkotásaikban. A zseniális Midnight Cowboy-on kívül nekem per pillanat nem is jut eszembe más, kifejezetten eme témával foglalkozó mű. Ez a fajta ritkaság egyébként nem meglepő: tökéletesen meg lehet érteni, hogy bizonyos dolgoktól (leginkább betegségektől) miért fáznak az alkotók. Így ha egy film mégis rászánja magát, és be mer vállalni valami ilyesmit, akkor már elve előnnyel indul, és ha jól csinálják, sima az út a csúcsig - lásd 50/50.

Viszont a Being Flynn, hiába érdekes, nem igazán jó film. Bár süt róla, hogy mindent megtettek érte: az egyben írói posztot is betöltő Weitz láthatóan nagy gonddal foglalkozott Nick Flynn igaz történetével, rendezőként is alaposan utánajárt a dolgoknak, illetve a színészeken is látszik, hogy szívükön viselik a dolgot. Robert De Niro simán élete egyik legjob alakítását szállítja, ahogy Paul Dano is mindent odatesz (nem is beszélve a mindig-jó-látni Julianne Moore-ról)... de valahogy mégse működik a dolog. Weitz sehogy se tudja karaktereit (főleg az ifjú Flynn-t) megszerettetni, és ezzel hosszútávra elveszíti a nézőt. Ráadásul filmünk többször is teljes unalomba fullad, a végére pedig a giccs is ráömlik az egészre. Ettől függetlenül érdemes megnézni, mert egyáltalán nem rossz, és maga a történet is megér egy misét (a remek szereplőgárda meg pláne), de egy 6,5/10-nél sehogy se ér többet. Kicsit kár érte.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NHZfQDgkqiM

Címkék: kritika drama robert de niro julianne moore 6.5/10 paul dano being flynn

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr484488120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki77 2012.07.24. 09:25:52

Szerintem félreértetted a filmet. Ez a film nem a hajléktalanokról szól. Ez a film egy széteső "sohasemvolt" családról, ahol a fiúnak végig kell néznie akár akarja, akár nem, ahogy az apja csúszik lefelé a lejtőn, és nem tehet semmit. Folyamatos küzdelem az élete, iszonyú belső konfliktusokat okoz, hogy dönteni tudjon a teljes elszakadás vagy támogatás között. Ez pedig felörli őt és az ő élete is - az apjáéhoz hasonlóan - csúszásnak indul. Látni és elfogadni azt, hogy az apja rossz úton van és rögeszmésen ragaszkodik a saját hamis énképéhez és az egyik legnagyobb emberi kihívás, amivel megküzdhet az ember, és ez segítség nélkül nem megy.
A szereplők félelmetesen jó alakítást nyújtottak, számomra abszolút hitelesek voltak (emlékezz csak vissza arra a jelenetre, amikor De Niro a tükörbe nézve, tébolyult szemekkel) ordít...
Egy dologban igazat adok, a film vége némiképpen giccsbe fullad... Talán egy dolog miatt nem: a hónap eleje van, még nem úszott el a nyugdíj, de a piásüveg természetesen ott figyel az asztalon...
süti beállítások módosítása