What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Men In Black (1997)

2012.05.09. 10:05 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Hamarosan beköszön a MIB a köbön, ezért a TV2 támogatásával átvesszük az első két bevetést.

Kay (Tommy Lee Jones) annak a titkos kormányszervezetnek dolgozik, ami a Földön élő földönkívüliekkel foglalkozik. Mikor addigi társa nyugdíjba vonul, Kay utódot keres, akit meg is talál egy ifjú és tökös zsaru (Will Smith) képében. Pont jókor, mert a világ már megint a pusztulás szélén áll, és elkel a segítség.

"Fel a kezekkel meg a többivel"

Tizenöt évvel ezelőtt a Men In Black akkora siker lett, hogy csak na. Saját évében bevételi szempontból mindenkit maga alá gyűrt (kivéve a Titanicot, de az egy más dimenzió), Will Smith-ből végérvényesen sztárt faragott, bezsebelt három Oscar-jelölést, valamint a legfontosabbat is elérte: a nézők imádatát. Mindenki oda meg vissza volt a sötét zsaruktól, és filmünk rövid úton kultstátuszba is lépett.

Pedig nem sokan hittek sikerében, és rengetegen visszadobták a projectet Eastwood-tól Tarantino-ig, de ez így van jól - ugyanis Spielberg pénze nem is landolhatott volna jobb helyen Barry Sonnenfeld-nél. A pornósból operatőrré, majd onnan rendezővé (Addams Family) érett fickó kissé elborult elméjére volt szükség ahhoz, hogy a dolog működjön.

Hiszen filmünk kulcsa a teljes abszurditás komédia felőli megközelítése (szemben az alapjául szolgáló képregénnyel), ami már szinte fekete humor, akárcsak Sonnenfeld egyéb munkáinak többsége - rendezőnk akár Tim Burton kisöccse is lehetne. Ez a hozzáállás abszolút telitalálat, és a végeredmény egy akkora fun-film lett, aminek azóta sincs nagyon párja. Őszintén szólva a Men In Black-ről a mai napig nem tudom eldöntetni, hogy ez most paródia, vagy akcióvígjáték, de hajlok az utóbbi felé. Sonnenfeld remekül tartja egyensúlyban a sztorit, az akciót és a humort, nem véletlenül hasonlít az egész a Lethal Weapon filmekre, hiszen ez is egy ízig-vérig buddy movie. Tommy Lee Jones és Will Smith között kiválóan működik a kémia, de külön is megállnának annyira a lábukon, hogy elvigyék az egész bulit.

Erről a filmről csak jót lehet írni, mert saját műfajában (full entertainment) tökéletes, ráadásul, mint mondtam, egyedülálló - itt minden a helyén van, és kész. Talán csak 85 perces hosszába lehet belekötni, de csak azért, mert akár két órán át is elnézné az ember. 8/10. Az alien designerek meg külön megérdemelnek egy hatalmas tapsot.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZJ8HFSx3bvY&feature=fvst

 

Címkék: kritika scifi comedy will smith action tommy lee jones 8/10 barry sonnenfeld men in black

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr924495789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása