What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Kalózok! - The Pirates! (2012)

2012.05.22. 10:39 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Kétségtelen, hogy a szakmában az Aardmannak van a legjobb humora.

Kalóz Kapitány és vad kompániája nem áll éppen a helyzet magaslatán a kalózkodás terén. De mivel megkezdődik a verseny az Év Kalóza-díjért, a banda összekapja magát, és belevág a legnagyobb kalandba...

"Polly nem kövér, csak dústollú"

Az Aardman a Pixar mellett a legszínvonalasabb animációs stúdió, hiszen munkáik, bár nincs belőlük sok, mindig elsőosztályúak, megvalósítás és belső tartalom terén egyaránt. Ezen felül egyediek is, mind humorban (hiszen angolok), mind pedig az animáció fajtájában: eleinte gyurmában utaztak, de az évek során csodásan ötvözték azt a CG-vel. A többek közt a Wallace & Gromit-ot és az Arthur Christmas-t szállító brancs minden újabb dobása eseményszámba megy bizonyos körökben, teljesen megérdemelten.

Új filmjük, a Pirates! se lóg ki első ránézésre a sorból: a rájuk jellemző végtelen kreativitás és ötletesség minden képkockáról lesüt, legyen szó főszereplőről (Kalóz Kapitány, yeah!), vagy a hátterül szolgáló kocsma feliratáról. Az Aardman ebben verhetetlen: olyan zseniális humor lengi be az egész filmet, hogy az ember szünet nélkül röhög. Karakterek, helyszínek, hajók vagy szituációk, mindegy, mindig minden száz százalékosan működik. Ugyanakkor a végére jogosan lehet hiányérzetünk, mert az embertelen mennyiségű poén és látvány mögött ezúttal nagyon vékony tartalom húzódik: a dráma, és vele együtt a tanulság, eléggé erőltettetnek hat, és hát a fentebb említett címek után többet várna az ember. Szerencsére minden egyéb van olyan erős, hogy ez ne nagyon tűnjön fel, és végeredményben egy remek kis filmként maradjon meg az emlékezetben a Pirates!. 8/10.

Címkék: kritika comedy animation 8/10 adventure aardman the pirates!

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr294531292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása