What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Men In Black 3 (2012)

2012.05.28. 10:18 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A sötét zsaruk talán utoljára tértek vissza a vászonra - de összehoztak egy tisztességes záróbulit.

Mikor Kay (Tommy Lee Jones) ősellensége, Boris, az idegen kiszabadul börtönéből, és megbuherálja a múltat, a vén ügynök egyszer csak eltűnik. Hiánya egyedül Jay-nek (Will Smith) tűnik fel, aki nem rest szintén visszamenni a múltba, találkozni a fiatal Kay-el (Josh Brolin), és helyrehozni Boris mesterkedéseit.

"A kakaó enyhíti az időtörés okozta fájdalmat"

Ha a jelentőségét nézzük, a Men In Black 3, nincs mit szépíteni, egy indokolatlan és felesleges bőrlehúzásnak hat (pont, mint tavaly a Pirates 4). Inkább érződik egy kiegészítő mellék filmnek, esetleg a valódi harmadik rész előtti rövid rajzfilmnek, mint a széria tényleges versenyzőjének - hogy a 'trilógiát záró darab' titulusról ne is beszéljünk. Ugyanolyan, mint az említett negyedik Sparrow kaland, vagy éppen a Jurassic Park 3: nem oszt, nem szoroz. Sajnos ennek a miértje az ilyen szempontból átgondolatlan történetben keresendő, hiszen a végén ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk - ezért lóg a levegőben az egész.

De ellentétben az azóta masszív utálatomat magáénak tudó legutóbbi kalózmókával, a MIB3 jó film. Komolyan. Vicces, szórakoztató, ötletes, baromi látványos, és még a második eresztésből hiányolt drámaiságot, illetve szellemet is magában hordozza. Amit ebből az alapötletből ki lehetett hozni, azt Barry Sonnenfeld és jól bejáratott kompániája szinte maradéktalanul ki is hozta - egyedül Tommy Lee Jonest lehet sajnálni, aki annyira kispadra van szorítva, mint még soha senki (= öt perc játékidő). De ha már nála tartunk, muszáj megemlíteni Josh Brolint, aki valami hihetetlen jól hozza a fiatal Kay ügynököt - már csak miatta is érdemes megnézni a filmet. Will Smith négy év szünet után is jópofa, viszi a hátán a bulit, nem beszélve az übercool főgonoszról, Boris-ról, akit már-már Edgar-i magasságokon kell emlegetni.

Egy szó mint száz, ez a film tök jó. Hagy maga után némi hiányérzetet, és mint mondtam, nem leszünk tőle gazdagabbak, de egy elsőosztályú szórakozást nyújt. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aoyV49FfjOU&feature=relmfu

 

Címkék: kritika scifi comedy will smith action emma thompson tommy lee jones josh brolin 7/10 barry sonnenfeld men in black alice eve

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr254548724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása