What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Szarfilm Pack XIV

2012.10.08. 19:42 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ismét itt van három film, amit én már (jóesetben) előre végigszenvedtem helyettetek.

 

Rossz tanár - Bad Teacher (2011)

bad_teacher_movie.JPG

Tavaly nyáron csak úgy repkedtek a korhatáros komédiák, és valahogy egyik se tudott megbukni - pedig a Bad Teacher igazán rászolgált volna. Ez a komédia egyrészt nem vicces, másrészt unalmas, harmadrészt erkölcsileg még eléggé undorító is. Ez utóbbi persze rövidtávon nem lenne baj, hiszen ilyen mélyről lehet egy karaktert igazán felemelkedtetni (van ilyen szó?), ám esetünkben erről szó sincs: címszereplőnk egy centit se változik, ugyanolyan ölnivaló ocsmány ribanc marad az utolsó percig. Ez max akkor lenne élvezhető, ha lennének poénok, vagy lekötne a sztori, de hát nem. Viszont azt meg kell jegyezni, hogy Cameron Diaz tökéletes választás volt, mert bármilyen alakítás nélkül is elhiszem róla azt, hogy ő ilyen. 3/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VihlsPKMh4U

 

Sanctum (2011)

Annak idején a Sanctum egyetlen dolgot tudott felmutatni a reklámkampányában, ez pedig a produceri székben helyet foglaló James Cameron, és az ő 3D-s kamerája. Namost képzelheted, milyen film az, ami kizárólag ezzel tudja (illetve mint kiderült, nem tudja) magát eladni. A sztori annyi, hogy a mélybúvár-barlangász-mifene csapat, akik közt vannak profik és kevésbé profik, egy nagy vihar következtében a barlangban ragad, és csak nagy búvárkodások árán tudnak kijutni. Az ilyen történetekkel az a baj, hogy már a 90-es években kihaltak (egyébként a film egész feelingje is onnan származik), de ettől még a Sanctum lehetne egy jó mozi, ha meglepő, újító, vagy egyszerűen csak bitang izgalmas (mint pl. az Unstoppable, ami egy szimpla híradórészletből farag egy fasza kis akciót minden adalék nélkül), de nem. Ezerszer látott, perce kiszámítható, és erősen álmosító - meg még idejétmúlt is. Jó, egyszer meg lehet nézni, de nem kötelező. 4/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OgW7L2uq2VM

 

Hupikék törpikék - The Smurfs (2011)

Az ilyen filmek irományait általában úgy kezdem, hogy mennyire el van cseszve az egész hozzáállás, az alapanyaghoz való hűség, stb, stb. Nos, ez most elmarad, ugyanis engem a Hupikék törpikék eredetijével is meg lehet ölni - mindig is felállt a hátamon a szőr attól a rajzfilmtől, mert számomra ronda, idegesítő és barátságtalan volt. Ha így vesszük, a tavalyi filmváltozat nemhogy tökéletes adaptációnak minősül, de jobb is lett az alapul szolgáló matériánál: nem teljesen nézhetetlen darab, ami kizárólag a hús-vér tényezőknek köszönhető. Azért én elzárva tartanám mindenkitől, főleg a gyerekektől: ostoba, kissé gennyes, és leginkább idétlen mozival van dolgunk. Hank Azaria és Barney azért mentik a menthetőt. 3/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yhBpgqXwrt8

 

Címkék: cameron diaz justin timberlake comedy animation 4/10 3/10 adventure neil patrick harris hank azaria jason segel the smurfs bad teacher sanctum szarfilm pack

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr974826173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása