What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Vadállatok - Savages (2012)

2012.10.17. 11:30 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nem tudom, hogy Oliver Stone mikor készített utoljára értékelhető filmet, de hogy nem mostanában, az biztos - és ez a széria határozottan nem törik meg a Savages-el.

savages_movie.JPG

O (Blake Lively), Chong (Taylor Kitsch) és Ben (Aaron Johnson) egy harmonikus és beteges szerelmi háromszögben tengeti napjait, és kis független füves "cégükből" tartják fent magukat. Mikor nagy vagányan beintenek az őket felvásárolni kívánó nagy kartellnek, a rosszfiúk elrabolják a trió nőstény tagját - a két hím persze mindent bedob azért, hogy visszaszerezze őt.

"Don't fuck with the Wallmart"

Ha kiderülne, hogy vannak értelmes lények rajtunk kívül is a világegyetemben, és kérnének tőlünk egy, a fajunkat prezentáló filmet, és mi idióták a Savages-t adnánk oda, tuti, hogy az összes idegen faj gondolkodás nélkül arra jutna, hogy ezt a bolygót a lehető leggyorsabban el kell pusztítani, mert a világ legbetegebb népe lakik rajta. Oliver Stone legújabb filmnek nehezen nevezhető izéje (hívjuk inkább csak borzalomnak) egy annyira debil valami, amit már régen láttam (talán a tvájlájt 4.1? vagy találjak ki már valami más összehasonlító pontot?). Beltartalma, tanulsága, szereplői, érzelmi síkjai és története ugyanazon az értéken osztozik, ami nem más, mint a zéró, és semmit se tesz azért, hogy ez változzon. Már a központnak szánt szerelmi korcs bemutatásán elbukik minden, hiszen három főszereplőnkkel mindent lehet csinálni, csak szimpátiát kialakítani nem, és már innen megeszi a fene az egészet - de még messze a vége. A brutalitása funkciótlan (és álmosító), cselekménye a semmibe megy, karakterei totál üresek, és mindennek tetejébe az antitalentum Blake Lively (akiért normális ember a kisujját se mozdítaná) végigkommentálja az egész filmet, úgy, hogy már az első mondatnál elcseszi. Ja, és Oliver előhúzza a filmtörténet egyik leggázabb befejezés-formuláját is a végére, csak hogy teljes legyen az öröm.

Béna, fárasztó, értelmetlen és utálatos film a Savages, de még nem is ezekért lehet rá úgy igazán haragudni. Ami masszív ellenszenvet vált ki irányába az az, hogy ő rohadt okos filmnek képzeli magát, aki nagyon megmondja a világ igazságát. 1/10 - vámpíréknak fel kell kötniük a gatyát, ha meg akarják védeni az "év legrosszabb filmje" címüket.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KC2zbOwbeEs

Címkék: kritika john travolta salma hayek drama oliver stone action benicio del toro emile hirsch 1/10 savages blake lively aaron johnson taylor kitsch

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr474847359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása