What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A király látogatása - Hyde Park On Hudson (2012)

2013.01.24. 11:15 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Láttál már olyat, hogy egy filmben minden klappol, csak a főszereplő nem?

hyde_park_on_hudson_movie.jpg

Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) éppen igyekszik összeszűrni a levet egy távoli rokonával (Laura Linney), mikor egy felettébb komoly esemény tűnik fel a láthatáron: VI. György király meg akarja látogatni az elnököt, és erre alaposan fel kell készülni...  

"Szólíthatom Elizabethnek?"

Számomra néha hihetetlen, hogy milyen forgatókönyvek jutnak át a filmbiznisz nem egyszerű rostáin - hogy alapvető hibákat nem képes kiszúrni senki abból a rengeteg kézből, amin átfut egy-egy szkript. Mondjuk a Hyde Park On Hudson esetében még úgy-ahogy elhiszem, hogy sikerült elfedni/elfeledtetni azt a bizonyos fekete lyukat, hiszen rengeteg remek jelenetet tartalmaz a film, nagyon jó kis angol humora van, illetve a király és az elnök (Bill Murray rohadt jó) figurái szabályosan ellopják a show-t. Igazából nem is lenne baj ezzel a filmmel, ha nem a lehető legrosszabb útját választaná az események bemutatására. Az egészet Roosevelt ötöd unokahúgának (és szerető-féleségének) a szemszögéből figyelhetjük, illetve folyamatosan hallgathatjuk a kommentárjait - ami eddig oké, de ezt a karaktert egyszerűen elfelejtették megírni. Ez a Daisy nevű nő kiborítóan semmilyen, semmit se tudunk meg róla, időről-időre ki is kerül a képből, és amikor saját jelenetei vannak, azok iszonyat unalmasak. Tekintve, hogy nincs, akit eljátsszon, Laura Linney szenved a szerepében, és én sajnálom a legjobban, hogy ilyen értékelhetetlen alakítást nyúl (nem csinál semmit). Ez az egész egy akkora szarvashiba, amilyet nagyon ritkán látni - és miután ez valahol az ő sztorija, a végére sehova se lyukadunk ki.

Így áll elő az a fura eset, hogy filmünk gerince nyugodtan mehetne a kukába, és az alkotást csak a ráakasztott mellékszálak mentik meg. Mentségére legyen mondva, a Hyde Park nagyon is működik, ha Linney nincs a képben (és sokszor van ilyen), és a helyzet korántsem olyan rossz, mint amilyennek a fenti sorokból érződik. Egy kivételével jó alakítások láthatunk, számos alkalommal nagyokat röhöghetünk, és egy érdekes történelmi eseménynek lehetünk tanúi. 6/10. Csak az a fránya főszereplő ne lenne.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RqQzNyxSShM

Címkék: kritika comedy drama bill murray 6/10 laura linney hyde park on hudson

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr985040627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása