What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Napos oldal - Silver Linings Playbook (2012)

2013.01.26. 14:51 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Nyolc Oscar-jelölés egy gyorsan elillanó filmre. 

silver12.jpg

Pat (Bradley Cooper) a diliházból visszaköltözik a szülői házba, és igyekszik feldolgozni tönkrement házassága tényét. Ám mikor feltűnik a színen a szintén lelki sérült Tiffany (Jennifer Lawrence), hősünk élete újra a feje tetejére áll.

"I was trying to be romantic"

Annyi romantikus vígjáték van már, hogy természetesen mindegyik igyekszik csavarni magán így vagy úgy, hogy kitűnjön a tömegből. David O. Russell filmje se kivétel: esetünkben a két főhős lelki állapota, és az abból adódó humor szolgáltatja azt a bizonyos pluszt. Elméletben ez tök jól hangzik, hiszen a kívülállók, vagy a nem teljesen normálisak általában nagyon is működőképesek filmen, ha pedig romkomról van szó, akár telitalálat is lehet a dologból. Viszont a Silver Linings Playbook-ból minden lesz, csak telitalálat nem - elszalasztott lehetőség annál inkább.

Russell valahogy az Istenért se tudja jól megfogni ezt a filmet, nem találja annak lelkét (pedig lehetne mivel dolgozni), ehelyett néha túl magasra tekeri a drámát, aminek a karakterek felé érzett szimpátia issza meg a levét. Ha pedig ez még nem lenne elég, indokolatlanul bő lére is ereszti művét, ami elég sokszor visszaüt: ez a sztori egy erős kilencven percre elég, viszont mi két órában kapjuk meg, és hát sokszor téved a film az unalmasság mezejére.Szerencsére Jennifer Lawrence és Bradley Cooper között működik a kémia, alakításaik is jók, és szinte mindig jó jelenetek születnek abból, ha ketten egyszerre vannak a vásznon. 

Erős és gyenge szekvenciák váltogatják egymást a játékidő alatt, belső motor nem nagyon van, de azért megyeget, a szereplők kitesznek magukért, a jó poénok ülnek, összességében pedig nem egy rossz mozi ez, egyszer simán el lehet nézegetni. 7/10. De hogy egy egyáltalán nem nagy szám film körül mi ez a hatalmas felhajtás, az számomra rejtély. 

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Lj5_FhLaaQQ

Címkék: kritika comedy drama robert de niro romantic 7/10 bradley cooper david o russell jennifer lawrence silver linings playbook

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr705043789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása